RUSKA VOJSKA ZAROBILA UKRAJINSKOG ŠAMPIONA: Prvo je RANJEN, a onda se PREDAO! Oglasio se iz zarobljeništva
Foto: Printskrin

rat

RUSKA VOJSKA ZAROBILA UKRAJINSKOG ŠAMPIONA: Prvo je RANJEN, a onda se PREDAO! Oglasio se iz zarobljeništva

Ostali sportovi -

Ruska vojska zarobila je šampiona Ukrajine u boksu Andreja Prihodka.

Andrej Prohodko
foto: Printskrin

Andrej Prihodko predao se pripadnicima ruske vojske tokom bitke u Bahmutu. Bio je pripadnik zloglasnog bataljona "Kraken" koja baštini nacističku tradiciju i koja je tokom rata u Ukrajini pokazivala veliku svirepost prema ruskim zarobljenicima.

Sa Andrejom Prihodkom razgovarao je novinar RIA Novosti. Ukrajinac je priznao da se profesionalno bavi boksom već 15 godina, te da je višestruki šampion te zemlje. Imao je i zavidnu karijeru u kik-boksu.

Kako je rekao u kameru, na službu u Oružane snage Ukrajine otišao je zbog sukoba sa trenerom i da bi vojnu kartu, bez koje je nemoguće dobiti posao bilo gde u zemlji.

Andrej Prohodko
foto: Printskrin

Sa grupom pripadnika diverzantskog bataljona "Kraken" uhvaćen je prilikom ofanzive kod grada grada Časov Jar. Kako Prihodko kaže za RIA Novosti, grupa je krenula sa četiri vozila BMP-1 ka ruskim položajima. Kada su se ukrajinski borci iskrcali iz oklopnih vozila, vođa odreda je odmah poginuo, dok su se oni sakrili u obližnje žbunje i tu sedeli tokom cele noći.

- Ujutro smo pokušali da se evakuišemo, ali smo naleteli na položaje ruske vojske. Kao rezultat toga počela je bitka. Nisam uspeo da pucam, bio sam ranjen i otkotrljao sam se u rov. Granatirali su nas celu noć. Posle smo pokuđali da se evakuišemo, ali smo se izgubili, a ja sam zarobljen - rekao je Prihodko za RIA Novosti.

Andrej Prohodko
foto: Printskrin

Prema rečima ratnog zarobljenika, kao rezultat bitke, tri osobe iz njegove formaciji tačno na mestu gde je zarobljen su ubijene. Jedan pripadnik "Krakena" lekar je ranjen, ali je uspeo da se izvuče iz okruženja, dok Prihodko ne zna gde su završili ostali ukrajinski vojnici.

Prihodko je ranije rekao da se ukrajinska vojska plaši da se vozi u posadama zapadnih vozila, a posebno u nemačkim tenkovima Leopard, jer su sigurni da rusko vojno osoblje traži i lovi takva vozila kako bi ih uništilo, a potom snimke postavili na društvene mreže.

Pripadnici vojske Rusije smatraju da je hvatanje Andreja Dimitrijeviča Prihodka, rođenog 11. juna 1994. godine, uprkos činjenici da nije oficir, prilično značajan događaj za njihove trupe.

Kurir sport / RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track