DA SAM PISAO DANAŠNJI DAN NE BIH MOGAO OVAKO DA NAPIŠEM! Đere blistao od sreće posle MARATONA na Vimbldonu: Bio sam spreman!
Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

PRESREĆAN

DA SAM PISAO DANAŠNJI DAN NE BIH MOGAO OVAKO DA NAPIŠEM! Đere blistao od sreće posle MARATONA na Vimbldonu: Bio sam spreman!

Tenis -

Fantastična pobeda Lasla Đerea posle brojnih izazova u još jednom rascepkanom takmičarskom danu - u kome je ipak omogućeno našem asu i Amerikancu Kresiju da ga barem u sredu i završe.

Dugo očekivan "brejk" od poraza u prvim kolima Grend slemova napokon se desio Laslu, pre svega zahvaljujući odličnoj pripremi za ovakav meč, mirnoj glavi i upornosti u odlučujućim trenucima - ali i mudrom i iskusnom pristupu u delovima meča u kojima se odlučivao pobednik.

"Kakav je ovo dan bio! Da sam ja pisao današnji dan ne bih mogao da napišem ovakav", srećan je ali i veoma umoran Laslo dok nam ukratko prepričava ono što se dešavalo na terenu.

"Jako je nezgodan protivnik, i bio sam spreman na to da će biti veoma malo razmena sa osnovne linije. Činjenica je da se nisam osećao prijatno posle gubitka prvog seta u taj-brejku - i da nisam uživao na terenu. Vratio sam se u drugom setu i osetio da se meč okreće na moju stranu. Tada je meč prekinut zbog kiše; došao je supervizor i rekao da idemo kući, a onda se predomislio - i poslao nas na teren broj jedan. Bio sam spreman na sve, sjer je Kresi ervirao rakete ceo meč - veoma često i dva prva servisa - pa je zato i imao 15 duplih servis grešaka u meču. Na 8:8 u taj-brejku trećeg seta je napravio duplu, i to mi je omogućilo da prelomim njegov tok. Sve u svemu, izuzetno iscrpljujući meč".

Laslo Đere
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Naredni protivnik Laslu Đereu će biti Amerikanac Ben Šelton.

"Za promenu - još jedan igrač koji igra servis volej", sa notom ironije komentariše Laslo i dopunjuje:

"Ben je jedan je od fizički najjačih tenisera na turu, varira drugi servis i često mu dodaje element "kika".

"Očekujem da će ovo biti sličan meč ovom koji sam odigrao večeras - uz napomenu da je Šelton znatno bolji igrač sa osnovne linije nego što je to Kresi."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track