MOĆNA SRBIJA JE U ČETVRTFINALU SVETSKOG PRVENSTVA: "Delfini" se mučili protiv domaćina, pa POKAZALI SILU! Neka se spremi Italija!
Foto: EPA

FUKUOKA

MOĆNA SRBIJA JE U ČETVRTFINALU SVETSKOG PRVENSTVA: "Delfini" se mučili protiv domaćina, pa POKAZALI SILU! Neka se spremi Italija!

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva!

"Delfini" su pobedili domaću ekipu Japana rezultatom 16:10 (3:3, 3:2, 7:2, 3:3), a za polufinale će igrati protiv Italije.

Opravdala je Srbija ulogu favorita iako nije na najbolji način ušla u meč. Japanci su na startu imali 2:0, ali Strahinja Rašović nije dozvolio domaćinu da prvu četvrtinu završi u rezultatskom plusu.

Golman Tanamura je odbranama pomogao svom timu, a velika borba viđena je i u drugoj deonici.

Srbija, Vaterpolo
foto: EPA/FRANCK ROBICHON

U trećoj četvrtini je sve bilo rešeno, Srbija je zaigrala znatno bolje, pokazala da je kvalitetniji tim i došla do prednosti koju ne bi mogli da stignu ni ekipe jače od Japana.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu:

Prva četvrtina:

Nije krenulo dobro po srpski tim koji je doprineo tome da Japan ima rano vođstvo. Golovima Inabe i Vatanabe domaćin je imao 2:0, a Tanamura je sa nekoliko odbrana doprineo dobrom rezultatu svoje ekipe.

Međutim, probudili su se Delfini i preko Strahinje Rašovića došli do dva brza gola i izjednačenja, zatim i do preokreta pogotkom Vuka Milojevića.

Prva deonica završena je rezultatom 3:3 pošto je Inaba došao do svog drugog gola na meču.

Druga četvrtina:

U drugoj četvrtini je takođe viđena velika borba. Japanci su pružili veliki otpor favorizovanom protivniku, ali su na poluvreme otišli sa golom zaostatka.

Nikola Jakšić je doneo prednost Srbiji, zatim je to uradio i Nemanja Ubović, nakon izjednačujućeg gola Inabe, njegovog trećeg na utakmici.

Poravnao je rezultat potom i Dači, a Rašović je trećim golom vratio prednost Srbiji.

Treća četvrtina:

Ubedljivo najbolja četvrtina reprezentacije Srbije donela je veliku prednost koja bi predstavljala problem i kvalitetnijim timovima od Japana.

Probudio se Marko Radulović i postigao tri pogotka, a strelci su za Srbiu u ovom periodu bili još Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Đorđe Vučinić i Radomir Drašović.

Četvrta četvrtina:

U nešto laganijem ritmu u poređenju sa osstatkom meča, odigrana je poslednja deonica u kojoj je ekipa Uroša Stevanovića održala visoku prednost i obezbedila igranje četvrtfinala.

Uoči meča:

Delfini će protiv domaćina u Fukuoki pokušati da se izbore za mesto među osam najboljih ekipa sveta i četvrtfinalni okršaj protiv Italije koja je kao prva u svojoj grupi direknto stigla do tog dela takmičenja.

Izabranici Uroša Stevanovića su u grupnoj fazi ostvarili pobede protiv Južne Afrike i Crne Gore, uz početni poraz od Španije i do meča protiv Japana stigli su sa druge pozicije.

Japanci će pokušati da pred svojim navijačima prvi put pobede Srbiju nakon osam odigranih susreta i isto toliko poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track