DRUGA SPEKTAKULARNA POBEDA UROŠA BRKIĆA ZAREDOM! Podigao pehar i na vrhu Tare - uz REKORD STAZE i lidersko mesto u CEZ šampionatu!
Foto: Pivatna arhiva

najbrži

DRUGA SPEKTAKULARNA POBEDA UROŠA BRKIĆA ZAREDOM! Podigao pehar i na vrhu Tare - uz REKORD STAZE i lidersko mesto u CEZ šampionatu!

Ostali sportovi -

Na juče održanoj brdskoj auto trci TARA 2023, koja je bodovana za Centralno Evropski šampionat (CEZ), srpski automobilski as Uroš Brkić istakao se pobedom u generalnom plasmanu i već tradicionalnim postavljanjem novog rekorda staze!

Vozeći svoj prototip NORMA M20F, Brkić je izvezao stazu dugu 3.300 metara za svega 1 minut i 42.158 sekundi, čime je postavio novi rekord staze. Ovaj izvanredni uspeh nije samo označio lidersku poziciju u CEZ šampionatu i osvajanje rekorda staze, već je Brkić takođe trijumfovao u CEZ klasi E2-SC, osvojio je prvo mesto u Nacionalnom šampionatu Srbije, kao i otvorenom prvenstvu Srbije, sa pobedama u generalnom plasmanu i klasi XI.

Pobednički tim!
Pobednički tim! foto: Pivatna arhiva

Učešće je uzelo ukupno 50 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Srbije, čineći ovu trku zaista internacionalnim sportskim događajem. Brkić je u svojoj izjavi istakao:

Uroš Brkić, automobilizam, CEZ šampionat
foto: Pivatna arhiva

"Ovaj sjajan rezultat postigao sam u predivnoj atmosferi pred domaćom publikom. Posle gotovo dve godine pauze, vraćam se na stazu u Srbiji i postižem ovako lep rezultat. Za Taru me inače vežu jako lepe uspomene, jer sam baš ovde na Tari 2004. godine vozio svoju prvu trku u karijeri, tada sa popularnom Zastavom 850. Danas, 20 sezona kasnije, trijumfovao sam i postavio rekord staze sa ovako brzim i efikasnim prototipom. Osećaj je sjajan."

Na vrhu
Na vrhu foto: Pivatna arhiva
Uroš Brkić, automobilizam, CEZ šampionat
foto: Pivatna arhiva

Uprkos uspehu na Tari, Brkić ne planira da se opusti, budući da se do kraja CEZ šampionata očekuju još tri trke. Već narednog vikenda, ljubitelji brdskih trka imaće priliku da prate trku u Bosni i Hercegovini, u gradu Cazinu. Upravo je Brkićev rezultat na Tari, uz prednost od 18 bodova u odnosu na drugoplasiranog vozača, znatno učvrstio njegovo vođstvo u CEZ šampionatu, pružajući mu određeni stepen komfora pred završnicu sezone.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track