POZNATI RUSKI TRENER POGINUO U UKRAJINI: Na front je otišao kao dobrovoljac!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

prva linija

POZNATI RUSKI TRENER POGINUO U UKRAJINI: Na front je otišao kao dobrovoljac!

Ostali sportovi -

Poznati ruski trener i šef struke u sambo timu Novosibirske oblasti Sergej Lepjahov poginuo je u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Sergej Lepjahov
foto: Printskrin/Telegram

Vest o pogibiji Sergeja Vladimiroviča Lepjahova objavljena je na sajtu Državne autonomne ustanove „Škola sporta sambo“.

- Sergej Vladimirovič se dobrovoljno prijavio da ode na front, gde je herojski poginuo u borbi na prvoj liniji fronta, kao što umiru čovek i ratnik, braneći svoju otadžbinu - navodi se u poruci.

Sergej Lepjahov poginuo je u svojoj 50. godini.

— Za mnoge generacije novosibirskih sambo rvača, a posebno Pervomajceva, Sergej Vladimirovič je bio i ostaće čovek sa velikim slovom, za mnoge sportiste, ne samo trener, već i otac! Učinio je mnogo za razvoj samboa, od 2016. godine je na čelu sambo tima Novosibirske oblasti - kaže se u nekrologu Sportske škole samboa.

Sergej Vladimirovič Lepjahov rođen je 27. novembra 1972. godine, diplomirao je na Nacionalnom državnom pedagoškom univerzitetu 2002. godine. Radio je kao trener samboa u MBU SSHOR „Centar za sportsko rvanje“ i GAU DO NSO „Škola sporta sambo“. Od 2016. godine je glavni trener SAMBO tima Novosibirske oblasti. Redovno je dobijao zahvalnice od guvernera, gradonačelnika i Ministarstva sporta, stoji u saopštenju sambo saveza.

Iza sebe Sergej Lepjahov ostavio je suprugu Nadeždu i sina koji se takođe takmiči u sambou.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track