"NEMA PREGOVORA" AEK izdao važno SAOPŠTENJE pred revanš za Hrvatima: Ovakve mere se ne pamte!
Foto: Markos Chouzouris / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

tenzije

"NEMA PREGOVORA" AEK izdao važno SAOPŠTENJE pred revanš za Hrvatima: Ovakve mere se ne pamte!

Fudbal -

Fudbalski klub AEK izdao je važno saopštenje pred revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa zagrebačkim Dinamom.

Podsetimo, AEK u subotu u Atini dočekuje Dinamo iz Zagreba u odloženom meču kvalifikacija za LŠ. Nakon stravičnih nereda u kojima je ubijen navijač grčkog kluba Mihalis Kacuris, UEFA je donela odluku da se utakmica odloži. U utorak odigrali su prvi meč u Zagrebu i AEK je slavio posle preokreta rezultatom 2:1, a sutra je na programu revanš u Atini.

Nakon stravičnih događaja vlada neviđena tenzija. Susret je proglašen utakmicom visokog rizika i mere bezbednosti podignute su na najviši nivo.

AEK je izdao saopštenje u kom moli svoje navijače da poštuju pravila kako ne bi doveli klub u neprijatnu situaciju.

"Prijatelji AEK-a,

U subotu 19.08 naš tim vodi veliku takmičarsku bitku sa ciljem da završi započeto u Zagrebu i dođe do plasmana dalje. Kvalifikacija koja će biti najveće priznanje sećanju na Mihalisa, koji će sigurno slaviti sa nama odozgo.

Zato moramo da pomognemo timu svim svojim snagama i zaštitimo ga od svake opasnosti.

Bezbednosne mere za utakmicu i sve što treba da se uradi u subotu su veoma specifične, o kojima se ne može pregovarati i na njih je policiji pažnju skrenula pažnju direktno UEFA, ali i grčka vlada nakon relevantnih saopštenja u sredu (16.08) . U ovom trenutku nema smisla razgovarati o bilo čemu osim o potrebi da se odgovori na ono što je potrebno za nesmetan tok utakmice. Pogotovo posle prve utakmice u Zagrebu, gde je sve proteklo glatko gde je pritisak UEFA na našeg protivnika bio proporcionalan, nemamo mesta za greške.

Vrata OPAP Arene otvoriće se tri sata pre početka meča, u 18.45. Od tog trenutka niko neće moći da bude u okolini stadiona bez karte.

Okolina će biti zatvorena tri sata pre početka, a vršiće se stroge pretprovere u nadležnosti policije. Jednako stroge će biti i kontrole na ulazima na stadion.

Svako ko nosi ranac ili torbu neće moći da prođe pretproveru i tako uđe u OPAP Arenu.

Strogo su zabranjeni laserski uređaji, generatori dima, baklje i uopšte opasni i zapaljivi predmeti. Naš tim će biti najstrože kažnjen za svaki slučaj njihovog korišćenja unutar stadiona i nema mesta da se upali ni jedna baklja!

Bilo koji baner sa zabranjenim sadržajem (uvredljivim, političkim i sl.) i generalno nefudbalskim sadržajem ne može se postavljati i rezultiraće kaznom AEK-a, ali će stvarati i problem u vođenju utakmice.

Sva deca koja dolaze na stadion moraju imati ulaznicu. Nijedno dete neće moći da uđe na stadion bez karte.

Takođe je jasno da zbog strogih pretprovera, navijači AEK-a koji imaju karte za meč moraju da dođu ranije na stadion kako da bi izbegli bilo kakve neprijatnosti, tako i da bi izbegli gužvu i probleme na ulazima pre početka utakmice. Iz tog razloga, kapije našeg stadiona će se otvoriti tri sata pre početka utakmice kako bi se omogućio nesmetan protok nadolazećih gledalaca. Dan i vreme utakmice olakšavaju rano prisustvo.

Pored toga, od svih navijača AEK-a koji će u subotu uveče biti u OPAP Areni se traži da sa sobom ponesu dokaz o svom identitetu kako bi ga mogli pokazati policiji ako se od njih zatraži tokom pretprovera", stoji u saopštenju.

Kurir sport/B92

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track