POTRESNA ISPOVEST ŠAMPIONA! Posetio prvu liniju fronta: Video sam ljude bez ruku i nogu, sve je mrtvo, neki izgledaju kao zombiji
Foto: Printscreen/Twiter

Horor

POTRESNA ISPOVEST ŠAMPIONA! Posetio prvu liniju fronta: Video sam ljude bez ruku i nogu, sve je mrtvo, neki izgledaju kao zombiji

Ostali sportovi -

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik u subotu će u poljskom Vroclavu braniti titulu šampiona u teškoj kategoriji protiv Britanca Danijela Duboa.

Usik brani pojaseve u IBF, IBO, WBO i WBA verziji.

Uoči ove borbe, Ukrajinac je pričao isključivo o ratu u svojoj zemlji, gde je jedno vreme proveo na prvoj liniji fronta.

- Nakon mojih borbi protiv Džošue otišao sam kući, na liniju odbrane. Živeo sam s našim vojnicima, bio sam tu za njih. Kroz dvogled sam video naše neprijatelje na udaljenosti od 900 metara, video sam tenkove kako eksplodiraju, vidio sam srušene kuće. Video sam ljude bez ruka ili nogu. Video sam one koji još uvek mogu da hodaju, ali izgledaju kao zombiji. Sve je svugde bilo mrtvo. Vozio sam se s automobilom kroz grad koji je mrtav, bez energije. Na dečjim igralištima su igračke, ali nema dece. Sve je mrtvo.

Prepričao je Usik i svoje utiske o razgovoru s ljudima koji su bili na prvoj liniji odbrane.

- Neki od njih nisu mogli da shvate moju želju da budem s njima. Pitali su me zašto sam tu, šta radim i rekli da čak i neki generali ne dolaze na ovakva mesta. Rekao sam im da ja nisam general, samo obični Ukrajinac poput svih njih. Proveo sam jako puno vremena s njima, a samo su mali deo njih profesionalni vojnici. Jedan je bio bankar, drugi pekar, bilo je tu i poslovnih ljudi. Svi se oni bore samo za slobodu, a zbog slobode ćemo i pobediti u ovom ratu.

Usik ističe kako u celoj situaciji najviše pate porodice.

- Poslednjih 18 meseci moja je porodica razdvojena. Moja deca ne mogu da žive u Ukrajini. Vidim kako se ljudi menjaju, znam da sam se ja promenio. Rat je jedan veliki životni eksperiment i oni snažni i iskreni će preživeti.

Sjajan bokser ističe kako mu snagu za meč protiv Duboe donose poruke s fronta.

- Dobio sam dosta poruka s fronta i naravno kako me to jako motiviše. Ponekad dok pričam s ljudima s prve linije čujem kako bombe eksplodiraju. Ako im mogu doneti samo malo zadovoljstva s pobeđivanjem u borbama, onda ću boksovati svaki dan - zaključio je Oleksandr Usik.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track