JEZIVO! LEGLA DA SPAVA I NIJE SE PROBUDILA: Porodica u šoku zbog misteriozne smrti bivše učesnice Olimpijskih igara (42)
Foto: Printscreen

TRAGIČNA VEST

JEZIVO! LEGLA DA SPAVA I NIJE SE PROBUDILA: Porodica u šoku zbog misteriozne smrti bivše učesnice Olimpijskih igara (42)

Ostali sportovi -

Tužne vesti potresle su sportski svet... Bivša učesnica Olimpijskih igara Helen Smit (42) iznenada je preminula.

Njena porodica i dalje je u šoku i niko ne može da veruje šta se dogodilo. Legla je da spava i više se nije probudila. Ostavila je iza sebe dvoje dece i supruga Krejga.

Zajedno sa svojom porodicom otišla je da proslavi rođendan svog brata Roba i tu su bili i njeni roditelji i rođaci.

- Slavili smo Robov rođendan porodično, svi smo bili zajedno i onda je ona otišla u krevet. Šokirani smo. Nije bila bolesna niti je imala neke zdravstvene probleme. Ovo je noćna mora i čekamo da se probudimo, stalno vraćamo film u svojim glavama, ne možemo da verujemo - ispričala je Nikol Hil, Robova supruga.

Helen je bila poznata britanska plivačica, učestvovala je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, tamo nije osvojila medalju, ali jeste na mnogim drugim takmičenjima. Posle sportske karijere postala je učiteljica.

- Bila je sjajan motivator, trudila se uvek da iskoristi svaki momenat, prva je ustajala ujutru. Izgradila je tu radnu etiku kada se bavila plivanjem, bila je prava podrška svojoj deci - ispričala je Nikol.

Njen otac Džon ostavio je srceparajuću poruku na društvenim mrežama.

- Helen je naša ponos i radost, uvek je bila nasmejana. Linda i ja ne možemo da verujemo kako je samo mogla da ode u krevet i da se više ne probudi - napisao je Džon na Fejsbuku, uz zajedničku fotografiju.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track