VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKOG ŠAMPIONA: Mikec novi član Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije
Foto: Ana Paunković

STRELJAŠTVO

VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKOG ŠAMPIONA: Mikec novi član Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec izabran je za člana Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije.

Kako je saopštio Streljački savez Srbije, izbori su održani tokom Svetskog prvenstva u Bakuu, pravo glasa imali su svi učesnici tog takmičenja, a glasalo je njih 633. Mikec je u Bakuu osvojio srebro vazdušnim pištoljem.

Izabrano je šest članova komiteta, po dva iz svake od tri grupe disciplina - puška, pištolj, glineni golubovi.

Damir Mikec
foto: Streljački Savez Srbije

Na listi je bilo 29 kandidata, a skoro polovina su bili takmičari i takmičarke pištoljem, njih 13. Svetska streljačka federacija je saopštila da su izabrani - pištolj: Damir Mikec (Srbija), Rikardo Mazeti (Italija), puška: Kasijo Ripel (Brazil), Petar Gorša (Hrvatska), glineni golubovi: Ember Ingliš (SAD), Danijele Dispinjo (Italija).

U Sportskom komitetu je 10 članova.

Tri člana, po jednog iz svake grupe disciplina, izabraće Izvršni komitet Svetske streljačke federacije. Izvesno je da će Izvršni komitet imenovati tri dame, jer Sportska komisija mora da ima najmanje četiri člana svakog pola, a u Bakuu je izabrana samo jedna sportistkinja.

Predsednik Komiteta će biti izabran na prvoj sednici, a 10. član će biti predstavnik grupe disciplina iz koje dolazi predsednik sa najveći brojem glasova među strelcima koji nisu izabrani tokom Svetskog prvenstva.

Svetska streljačka federacija još nije saopštila rezultate glasanja.

Srbija ima predstavnika i u Sportskoj komisiji Evropske streljačke konfederacije (ESK), u koju je prošle godine izabrana Sanja Vukašinović.

Član Sportske komisije ESK je ranije bila Jasna Šekarić, dok je Zorana Arunović bila angažovana u Sportskoj komisiji ISSF u mandatu od 2014. do 2018. godine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track