I DALJE SE OPORAVLJA OD TEŠKE POVREDE! Rikardo propušta trku u Singapuru, neizvestan i za Japan
Foto: Profiimedia

Formula 1

I DALJE SE OPORAVLJA OD TEŠKE POVREDE! Rikardo propušta trku u Singapuru, neizvestan i za Japan

Ostali sportovi -

Vozač Alfa Taurija Danijel Rikardo gotovo sigurno će propustiti predstojeću trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, a neizvesno je i da li će voziti u trci u Japanu, pošto se i dalje oporavlja od povrede šake.

Rikardo se oporavlja od operacije kojoj je podvrgnut nakon što je slomio šaku u udesu tokom treninga u Zandvortu, 25. avgusta uoči trke u Holandiji.

On nije vozio u toj trci, propustio je i jučerašnju trku u Monci, a u timu ga je zamenio Lijam Loson.

Alfa Tauri je sestrinski tim Red Bula, čiji je direktor Kristijan Horner rekao da se Rikardo najverovatnije neće oporaviti na vreme za trku u Singapuru, koja je na programu 17. septembra.

"Što se tiče Singapura, mislim da nema šanse da se do tada oporavi. Mislim da bismo mogli da budemo optimisti za trku u Japanu. Ali oporavak dobro ide, ima pokretljivost šake i ide na rehabilitaciju. Videli smo kod motociklista koji žure sa povratkom, da to ponekad može naneti veću štetu, pa želimo da se uverimo da je potpuno spreman pre nego što se vrati u bolid", rekao je Horner, preneo je Skaj.

Rikardo je počeo sezonu kao treći vozač Red Bula, ali je posle 10 trka u ekipi Alfa Taurija zamenio Nika de Vrisa, sa ciljem da dokaže da zaslužuje povratak na stazu među najbolje vozače sveta.

"Mislim da želi da bude u bolidu u Suzuki. Ali idemo dan po dan, da vidimo kako će se oporaviti", dodao je Horner.

Trka u Japanu na programu je 24. septembra, a posle nje voziće se Velika nagrada Katara, 8. oktobra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track