NIKOLA JOVIĆ - UZIMA MEDALJU, PA U ŠKOLSKU KLUPU: Tamo ga nestrpljivo čekaju drugari
Foto: Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

upisao 4. godinu

NIKOLA JOVIĆ - UZIMA MEDALJU, PA U ŠKOLSKU KLUPU: Tamo ga nestrpljivo čekaju drugari

Ostali sportovi -

Sportska i informatička Gimnazija Prestiž i zvanično je primila nove đake polaznike u prvu godinu - “Generaciju 2023”.

Predstavnici škole, menadžment i akcionari, u prijatnom ambijentu škole upriličili su svečani prijem novih đaka, odnosno pete generacije, kome su prisustvovali i roditelji, kao i svi profesori.

I ove godine u Gimnaziji Prestiž znanje će sticati naši budući IT stručnjaci i programeri, kao i košarkaši i košarkašice, fudbaleri, odbojkaši i odbojkašice i ostali mladi uspešni sportisti…

Škola Nikole Jovića
foto: Privatna arhiva

Na početku svečanosti, posle intoniranja himne Srbije, pročitan je dopis ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović, u kome čestita početak nove školske godine đacima i školama...

Ispred osnivača Gimnazije Prestiž, skupu se prvi obratio predsednik Skupštine vlasnika prof. dr Branko Bošković.

- Dragi učenici prvog razreda, ujedno jubilarne pete generacije Sportske i informatičke Gimnazije „Prestiž“ i poštovani roditelji, izuzetno mi je drago što mogu da vas pozdravim u ime vlasnika i osnivača i da vam se zahvalim na ukazanom poverenju i opredeljenju da svoje srednješkolsko obrazovanje sprovodite u našoj gimnaziji! Budite uvereni da ćemo dati sve od sebe da takvo poverenje opravdamo. U tom smislu, obezbedili smo sve potrebne ljudske, materijalne i informatičke resurse za kvalitetnu organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada i bezbedno i podsticajno okruženje za učenje, a sve u cilju kompletnog umnog, fizičkog, socijalnog i kulturnog razvoja svakog našeg učenika i pripreme za dalje, akademsko školovanje i poslovnu karijeru.

Škola Nikole Jovića
foto: Privatna arhiva

Da bismo u tome uspeli, neophodna je stalna, otvorena i odgovorna saradnja na relaciji škola-porodica učenika i, prvenstveno, aktivan i odgovoran odnos učenika prema nastavi i posvećenost učenju. Zbog toga želimo da ova škola bude vaš drugi dom, draga naša deco. Dom u kojem ćete sticati savremena znanja i pozitivne ljudske vrednosti, koji će vas uspešno voditi kroz sadašnjost i pripremiti za neizvesnu budućnost. I, uz moto Gimnazije Prestiž - „Prestigni znanjem“, još jednom vam se zahvaljujem na ukazanom poverenju i želim mirno, bezbedno, zdravo i uspešno obrazovanje i vaspitanje naših učenika. Hvala vam na pažnji i sa srećom nam bilo! - poručio je Bošković.

Sledeći je govorio direktor Gimnazije Prestiž Sreten Srećković.

- Pred nama je nova školska godina, novi početak, nova nada, ali i novi izazov! Jedino zajedničkim radom, tolerancijom i uvažavanjem jedni drugih možemo napredovati. Draga naša deco, tek ste raširili krila, kao orlići... Kroz četiri godine odavde ćete izaći kao pravi orlovi, koji će harati sportskim borilištima, koji će uneti inovacije u IT industriju i druge sfere života. Zato na svom putu saznanja, pratite prave uzore i slušajte svoje profesore. Pozivam roditelje da budemo saveznici na ovom zajedničkom poduhvatu. Sve ovo su naša deca, od kojih zajedničkim snagama treba da napravimo dobre ljude. Pored znanja, koje će sa sigurnošču deca poneti iz Gimnazije „Prestiž“, naš prioritet je da oni izađu kao čestiti mladi ljudi koji će biti na ponos svima nama. Što bi rekao naš veliki Vladika Nikolaj Velimirović: „Obrazovan je onaj ko ima obraz!“

Novim učenicima obratio se i najbolji đak prve generacije Prestiža Aleksa Božić, koji ih je posavetovao da budu što redovniji i da slušaju profesore koji će im biti potpuno posvećeni.

Škola Nikole Jovića
foto: Privatna arhiva

Posle zvaničnog dela, najviše se, što je i normalno, pričalo o uspešnim nastupima košarkaškog reprezentativca Nikole Jovića na Svetskom prvenstvu u Manili, pošto je Jović ovog leta upisao četvrtu godinu Gimnazije Prestiž. Inače, Gimnazija Prestiž se trudi da đacima obezbedi sjajne uslove, kako bi uživali u školovanju i spremno upisali fakultete za koje se odluče.

Inače, u Gimnaziji se ponose i međunarodnim aktivnostima. Ove godine, košarkaška ekipa mladića iz škole nastupila je na Evropskom prvenstvu za srednjoškolce, koje je održano u Skoplju. Osvojeno je peto mesto, a utisci dečaka su sjajni. Uz košarku je bilo puno upoznavanja sa vršnjacima iz sedam država, kao i slikanje i druženje sa najboljim košarkašem Makedonije, nekadašnjim NBA asom Perom Antićem.

Naši školarci su učestvovali i na sajmovima sporta, koje organizuju Ministarstvo sporta i Sportski savez Srbije. Gradski sekretarijat za sport i omladinu podržao je projekat “Uticaj promocije preko društvenih mreža, na sprečavanje vršnjačkog nasilja, primenom elemenata samoodbrane”.

Uspostavljena je saradnja sa brojnim sportskim savezima, klubovima, kao i kompanijama i agencijama iz oblasti informatike i računarstva, a u gimnaziji su gostovali brojni predavači i stručnjaci iz javnog života, sporta i IT sektora. Školu su posećivali nekadašnji vrhunski sportski asovi Dejan Savić (vaterpolo), Stefan Birčević i Miroslav Raduljica (košarka), Igor Petrović (aikido), Mladen Krstajić (fudbal) i drugi...

Sjajna vest je i da se informatički smer sprema da krajem godine nastupi na velikom takmičenju gejmera…

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track