PRVE REČI DONČIĆA NAKON PORAZA SLOVENIJE! Otkrio šta je rekao sudijama - njegove reči ODJEKUJU: "Uvek hoću da umrem kad..."
Foto: Yuichi YAMAZAKI / AFP / Profimedia

mundobasket

PRVE REČI DONČIĆA NAKON PORAZA SLOVENIJE! Otkrio šta je rekao sudijama - njegove reči ODJEKUJU: "Uvek hoću da umrem kad..."

Mundobasket -

Muška košarkaška reprezentacija Kanade plasirala se danas u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u Manili pobedila Sloveniju sa 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18).

Utakmicu je obeležilo isključenje Luke Dončića u poslednjoj četvrtini, nakon serije loših sudijskih odluka. Prva zvezda Slovenije dobila je "batine" tokom utakmice protiv Kanade, ali nije dobio i faulove za svaki udarac.

Posle meča, Dončić je istakao da je Kanada danas odigrala fenomenalnu utakmicu.

"Kanada je odigrala sjajno, ima jednog od najboljih na svetu, bilo je teško čuvati ga. Ponosan sam na tim, dali smo sve od sebe, idemo u hotel uzdignutih glava"

Nervoza je danas rasla konstantno, Dončić je prvu tehničku grešku dobio još u prvom poluvremenu, a kako ni odluke, ni rezultat nisu išli u korist Slovenaca, košarkaš Dalasa je ostao bez živaca. Još jednom je dobio tehničku grešku, što je značilo i isključenje.

"Svi znaju odakle tolika nervoza, za reprezentaciju uvek igram sa mnogo emocija, ali sad nisam uspeo da se kontrolišem".

Izgovorio je potom Dončić veoma jake reči...

"Bili smo blizu medalje... Moram da budem bolji za tim, uvek hoću da umrem na terenu kad igram za svoju zemlju i moram da počnem od sebe sa tim da budem bolji".

Otkrio je Dončić šta je rekao sudijama!

"Sudiji sam rekao da neke odluke nisu fer, igrali su toliko jako na meni, znam da se mnogo žalim, ali nije fer kako su sudili. Dilan Bruks je odigrao odlično, mnogi ga ne vole, ali ja ga poštujem kako igra".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track