ODBOJKAŠI HEROJSKI POGINULI: Poljaci su bili bolji! Ostaje žal za trećim setom! Da smo ga dobili, ko zna šta bi bilo!
Foto: Nicola Mastronardi/IPA Sport / i / imago sportfotodienst / Profimedia

glavu gore momci

ODBOJKAŠI HEROJSKI POGINULI: Poljaci su bili bolji! Ostaje žal za trećim setom! Da smo ga dobili, ko zna šta bi bilo!

Ostali sportovi -

Srpski odbojkaši na dostojanstven način oprostili su se od Evropskog prvenstva porazom od Poljske u četvrtfinalu.

Marko Podraščanin
foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Prava rovovska borba u četiri seta vođena je protiv Poljaka, reprezentacije koja uz Italiju slovi za glavnog favorita za zlatnu medalju. Tim Nikole Grbića bio je bolji od Srbije s rezultatom 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17).

Pravi rat vođen je u prvom i trećem setu koji su završeni na razliku. Prvi je dobila Srbija, a treći Poljska. Upravo taj treći deo igre bio je ključan za konačan tok utakmice. Da su Srbi imali više koncentracije i umeća i da su dobili taj set, vrlo je moguće da bi upravo Orlovi igrali u polufinalu protiv Slovenije i borili se za medalju.

Igor Kolaković
foto: OSSRB

- Sjajna i napeta borba sa obe strane u egal situacijama, posebno u prvom i trećem setu. Odigrali smo dobar i sjajan meč, sa mnogo grešaka, ali uz mnogo dobrih stvari. Nedostajalo nam je iskustvo u trećem setu, jer smo imali previše grešaka na set loptama i zicer situacijama. Ali, stvarno sam srećan što radim sa ovim momcima, jer su pružili dostojan otpor reprezentaciji Poljske koja je prva na svetskoj listi. Pokazali smo da nismo toliko daleko od kvaliteta Poljaka - rekao je selektor Igor Kolaković i najavio kvalifikacije za Olimpijske igre u Japanu:

- Uskoro nas očekuju mečevi protiv Japana, Amerike i Slovenije. Nismo daleko od protivnika po kvalitetu. Treba da se osvežimo, a utakmice protiv Poljske i Italije pokazale su nam gde treba da budemo bolji kako bismo mogli da ih pobeđujemo. Sa ovom borbenošću i željom idemo u Japan da se plasiramo na Olimpijske igre.

Aleksandar Atanasijević
foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Odbojkaši Srbije ostvarila su pet pobeda, dva poraza, osvojili 15 bodova uz set količnik 16:8 i poen količnik 563:543 (1,036). Ukupno, Srbija je zauzela šesto mesto na EP i vraća se u otadžbinu.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track