MALI JOVIĆ ME JE IZNENADIO! Legenda Zvezde ODUŠEVLJENA "orlovima": Mi smo ti koji ODLUČUJU, uvek pucamo na sam VRH!
Foto: Dado Đilas

nije krio zadovoljstvo

MALI JOVIĆ ME JE IZNENADIO! Legenda Zvezde ODUŠEVLJENA "orlovima": Mi smo ti koji ODLUČUJU, uvek pucamo na sam VRH!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu.

Četa Svetislava Pešića odigrala je fenomenalan turnir, sve je iznenadila, izborila se sa mnogo malera, te stigla do finala u kom je, na veliku žalost, poražena od Nemačke (83:77).

Igra košarkaša Srbije oduševila je i legendu Crvene zvezde Marka Simonovića, koji je sa našom reprezentacijom osvojio srebrne medalje na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.

- Sjajan rezultat, borili se kao lavovi, igrali odličnu košarku osim 13 minuta protiv Italije i desetak minuta protiv Nemačke u finalu - počeo je priču za Kurir Simonović, pa je uporedio ovu generaciju sa onom u kojoj je sam igrao:

- Uvek je atmosfera u reprezentaciji bila na vrhunskom nivou. Svaka generacija ima nešto svoje, ali je timski duh uvek na nivou. Ovi momci su se afirmisali i stasali, stigli su novi klinci koji nose reprezentaciju i drago mi je da su ispraćeni velikim uspehom.

Srbija, Kina 2019, Amerika, SAD, Marko Simonović, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović
foto: Dado Đilas

Nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde posebno je oduševio jedan igrač.

- Igrali su dobru timsku košarku pre svega, ali mali Nikola Jović je bio sjajan, nisam očekivao da će imati ovakvu ulogu. Ostale poznajem, znam njihove kvalitete, kako igračke, tako i ljudske, znam kako dišu, tako da nije bilo mnogo iznenađenja - otkrio je Simonović.

Sada su ambicije naroda porasle, pa nekako svi žele medalju i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Mnogi se pitaju da li će na ovom takmičenju biti mesta za povratak Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Vladimira Lučića i ostalih kojih nije bilo na Mundobasketu ili će heroji iz Manile dobiti prednost. Simonović ističe kako je još daleko za bilo kakvo planiranje sastava.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport

- Od mnogo stvari zavisi. Imamo zahtevnu sezonu, želim svim igračima da pre svega budu zdravi, a kada se klupske obaveze završe videćemo ko će u kom stanju biti za Olimpijske igre - rekao je on, a zatim u dahu nastavio:

- Naša škola košarke i mentalitet je da pucamo na sam vrh, tako i treba da bude. Za šta će to biti dovoljno videćemo. Daleko je Pariz, ali sam srećan što nam je košarka i dalje u vrhu i što smo mi ti koji odlučuju u borbi za medalje - zaključio je Marko Simonović.

Kurir sport / Žarko Sokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track