UZBUDLJIVO JE BILO SAMO GLEDAOCIMA! Nikola Grbić nije uživao dok je vodio tim protiv Srbije: Očekivao sam da će tako da bude
Foto: CEV

EVROPSKO PRVENSTVO

UZBUDLJIVO JE BILO SAMO GLEDAOCIMA! Nikola Grbić nije uživao dok je vodio tim protiv Srbije: Očekivao sam da će tako da bude

Ostali sportovi -

Selektor reprezentacije Poljske, Nikola Grbić, poručio je da je očekivao težak meč protiv Srbije.

Poljaci su u četvrtfinalu Ervopskog prvenstva pobedili naše odbojkaše u četiri seta, a u trećem je, pri rezultatu 1:1, viđena velika drama.

Taj period igre završen je rezultatom 36:34 u korist Poljske koja je potom lako osvojila četvrti set.

- Desilo se ono što sam pretpostavio. Znao sam da će biti veoma teška utakmica. Šteta za prvi set, imali smo neke šanse, napravili smo bespotrebne greške. Ušli smo u meč stegnuti, što je sasvim negde i logično. Ali sreća pa smo počeli da se vraćamo na naš nivo. Pre svega smo uspeli da limitiramo broj grešaka. Bilo je napeto, teško, sreća da smo u četvrtom setu uspeli da se odvojimo i ne ulazimo u triler završnicu. Srbija igra ove utakmice jako dobro. Pogotovo ako nije u ulozi favorita. Očekivao sam takvu utakmicu. Sreća pa se završila dobro za nas - rekao je Grbić.

Poljska
foto: CEV

Osvrnuo se i na neverovatni treći set.

- Pa ja sam u jednom momentu, posle 30. poena, rekao mojim asistentima da li je moguće da udaraju servis iz sve snage i da ne greše u poslednja dva kruga. Stvarno su pokazali fantastičan kvalitet. Mislim da je bilo uzbudljivo gledaocima, meni apsolutno nije. Ali nadam se da će nam jedna ovakva utakmica pomoći za narednu da budemo kompaktniji, sigurniji, mirniji - stvorili smo neka antitela na ovom meču - poručio je selektor Poljske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track