KO SE TO NAJVIŠE OBRADOVAO DOLASKU NEMANJE BJELICE U ZVEZDU: Dobili su ga za male pare! Evo za koliko novca će igrati na Kališu!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

pomoć prijatelja

KO SE TO NAJVIŠE OBRADOVAO DOLASKU NEMANJE BJELICE U ZVEZDU: Dobili su ga za male pare! Evo za koliko novca će igrati na Kališu!

Košarka -

Nemanji Bjelici ostvariće se višegodišnja želja da u istom klubu zaigra sa svojim velikim prijateljom Milošem Teodosićem. I to u Crvenoj zvezdi, klubu koji je na srcu obojici košarkaša.

Nemanja Bjelica
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić tako će zajedno, pred kraj svojih karijera, pokušati da Crvenoj zvezdi vrate titulu u regionalnoj ABA ligi, ali i da ostvare što bolji rezultat u Evroligi. Igrali su njih dvojica dugi niz godina jedan protiv drugoga, što u Evroligi, što u NBA ligi. Ali nikada zajedno. U reprezentaciji Srbije bili su fantastičan tandem.

Pre nekoliko godina Nemanja Bjelica izneo je želju koja će mu se ove godine ostvariti.

- Voleo bih da igram sa Krletom i Teom u jednoj istoj ekipi, koja nije reprezentacija. Pošto se Krle penzionisao nažalost, voleo bih da jednog dana igram sa Teom u istoj ekipi - rekao je u jednoj TV emisiji Nemanja Bjelica.

Miloš Teodosić
foto: KK Crvena zvezda

Valja pomenuti da je Nemanja Bjelica potpisao otvoren ugovor sa KK Crvena zvezda, ali isto tako vredno je pomena da je iskusni košarkaš bez problema prošao sve testove i da je 100 odsto zdrav.

Ono što posebno interesuje navijače Crvene zvezde, koliku platu će imati Nemanja Bjelica u Crvenoj zvezdi, s obzirom da je u Fenerbahčeu imao garantovan ugovor od 2.000.000 evra po sezoni. Prema saznanjima Kurira, klub iz Turske plaćaće i dalje Nemanju Bjelicu, odnosno 80 odsto njegovih primanja, dok će ostalih 20 procenata, odnosno 400.000 evra po sezoni davati Crvena zvezda.

Nemanja Bjelica
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović radio je sa Nemanjom Bjelicom u Baskoniji i odlično se poznaju. Iskusni košarkaš, visok 208 centimetara, ima savršenu košarkašku inteligenciju, pregled igre, kontrolu i tehniku, gotovo da nema krilnog centra u Evroligi koji bi po tim parametrima mogao da se meri sa njim.

Nemanja Bjelica je tokom svoje prebogate karijere u kojoj je bio i MVP Evrolige, osvajao srebrnu medalju na SP, bio uzdanica Baskonije, Fenerbahčea, a kasnije i igrač sa izuzetno zavidnim stažom u NBA ligi igrajući za Minesotu, Sakramento, Majami, konačno i Golden Stejt, sa kojim je osvojio šampionski prsten.

Ono što posebno imponuje svim zvezdašima jeste činjenica da je Nemanja Bjelica prošlog leta odbio poziv Željka Obradovića da dođe u Partizan. Isto su učinili Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track