POGLEDAJTE NAJGORI NASTUP U ISTORIJI UMETNIČKOG KLIZANJA! Blamaža kakva se ne pamti, čovek je bukvalno dobio NULU! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

zalutao na takmičenje

POGLEDAJTE NAJGORI NASTUP U ISTORIJI UMETNIČKOG KLIZANJA! Blamaža kakva se ne pamti, čovek je bukvalno dobio NULU! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Prvi put u istoriji takmičenja u umetničkom klizanju dogodilo se da nastup jednog takmičara ocenjen nulom.

Istoriju je ispisao 16-godišnji Indijac Simar Bajaj. On je za tehničku izvedbu dobio najgoru moguću ocenu. U drugim kategorijama bio je nešto bolji, pa je učešće završio sa skromnih 5.51 bodova i tako zauzeo poslednje 25. mesto. Bio je to ubedljivo najgori rezultat u istoriji ovog sporta.

Mnogi su se pitali kako je ovaj momak dobio priliku da nastupi na "Grand Prix" takmičenju u Osaki, a objašnjenje je jednostavno.

Pravo nastupa imali su svi koje je federacija odlučila da prijavi, a kako u Indiji nema uspešnih profesionalnih takmičara u umetničkom klizanju, tamošnja federacija je poslala mladog Bajaja.

Zanimljivo, ostale negativne rekorde takođe drže takmičari iz ove zemlje.

Klizačica Peri Sroha je 2021. godine dobila 0.84 bodova, dve godine ranije Haršita Ravtani je dobila 1,6 bodova, a mladi Simar je sada srušio negativan rekord.

Kurir sport/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track