ŠOK PREOKRET: Srbija dobila organizaciju Svetskog prvenstva nakon što ju je Hrvatska izgubila
Foto: Ata images

Odlučeno

ŠOK PREOKRET: Srbija dobila organizaciju Svetskog prvenstva nakon što ju je Hrvatska izgubila

Ostali sportovi -

Umesto u Medulinu i Puli, Svetsko prvenstvo u atletskom krosu 2024. godine održaće se u Beogradu, objavio je "World Athletics" na svojim službenim stranicama.

Podsećamo, Svetsko prvenstvo u krosu trebalo je da se održi u februaru sledeće godine u Medulinu i Puli, ali Međunarodna atletska federacija je oduzela Hrvatskoj domaćinstvo zbog finansijske nesigurnosti projekta.

"World Athletics" je u svojoj objavi o oduzimanju domaćinstva naveo kako pripreme za održavanje takmičenja nisu dovoljno odmakle da bi se prvenstvo moglo održati u Hrvatskoj.

Hrvatski atletski savez (HAS) je za propuste u organizaciji optužio AK Maraton 2000, dok su lokalni organizatori za sve optužili HAS i predsednika Ivana Veštića.

Nakon što je Hrvatska ostala bez organizacije, Svetsko atletsko vieće dodelilo je Svetsko prvenstvo u krosu, koje će se održati 30. marta, Beogradu. Nakon uspešnog domaćinstva Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva 2022., Beograd će sada biti domaćin i drugog velikog atletskog takmičenja.

"Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Nakon nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022., uvereni smo da je organizacija Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama", poručio je predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou.

Svetsko prvenstvo će se održati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav u srcu Beograda, gde je održano i Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track