SADA JE VEĆ SVIMA JASNO! STRUČNJACI IZ SAD PRIZNALI GREŠKU: Nikola Jokić je najbolji košarkaš u NBA, Embida nema NI NA MAPI!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

KRALJ

SADA JE VEĆ SVIMA JASNO! STRUČNJACI IZ SAD PRIZNALI GREŠKU: Nikola Jokić je najbolji košarkaš u NBA, Embida nema NI NA MAPI!

Košarka -

Centar Denvera ubedljivo pobedio Adetokumba u anketi medijske kuće ESPN, u kojoj su učestvovali skauti, menadžeri i treneri

Za one koji možda i najbolje poznaju košarku i NBA ligu nema dileme - Nikola Jokić je najbolji!

Čuvena medijska kuća ESPN napravila je anketu uoči nove sezone koja je obuhvatila 15 skauta, generalnih menadžera i trenera iz NBA, dakle, onih kojima je posao da do najsitnijih detalja prate svakog igrača. Srbin je ubedljivo pobedio ispred Grka Janisa Adetokumba.

Nikola je dobio 13, a Janis samo dva glasa.

- U prve četiri sezone ankete Jokić nije dobio nijedan glas u ovoj kategoriji. Jokić je briljirao u plej-ofu i doveo je prošle sezone Denver do prve titule u NBA ligi. On je proglašen za MVP finala plej-ofa 2023. Ko bi drugi mogao da osvoji - zapitao je skaut iz Zapadne konferencije.

Kako navodi ESPN, Adetokumbo se nalazi na drugom mestu, ali je jedini košarkaš koji je dobio najmanje jedan glas u ovoj kategoriji u poslednjih pet godina.

Centar Denvera dobio je ubedljivo najviše glasova i u kategoriji "Ko će biti MVP regularnog dela sezone" i to devet. Adetokumbo i Džejson Tejtum dobili su po dva glasa, a Devin Buker i Donovan Mičel po jedan.

- Pošto je Jokiću malo nedostajalo da postane prvi igrač u poslednje četiri decenije koji je tri puta u nizu bio MVP i pošto je prošle sezone završio na drugom mestu, iza Džoela Embida, stručnjaci očekuju da srpski centar bude najkorisniji igrač NBA lige u sezoni 2023/24 - dodaje novinar ESPN.

Podsetimo da je nagrada za MVP regularnog dela sezone otišla u ruke Džoela Embida, ali je sada jasno da je najbolji zapravo bio Nikola Jokić.

Budućnost je njegova: Dončić će dominirati u narednih pet godina.

Zvezda Dalasa Luka Dončić dobio je najviše glasova u anketi o tome ko će biti najbolji igrač NBA lige u narednih pet godina. Luka je dobio šest glasova, Entoni Edvards tri, a Nikola Jokić i Viktor Vembanjama po dva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track