SPEKTAKL U LAGATORU: Hrabra Loznica izgubila od Anderlehta!
Foto: Foto:T.Ilić

liga šampiona u futsalu

SPEKTAKL U LAGATORU: Hrabra Loznica izgubila od Anderlehta!

Ostali sportovi -

Na parketu lozničke hale ‘’Lagator’’ od srede se nadmeću najbolji futsaleri Evrope, učesnici glavne runde grupe 2 ovogodišnje Lige šampiona. U prvoj utakmici, od pola šest, snage su odmerili španska Barsa, četvorostruki evropski šampion, i Luksol St. Andres sa Malte, a slavili su gosti iz Barselone sa ubedljivih 6:0, koji su posao završili u prvom poluvremenu kada su mrežu pogađali pet puta.

Barselona futsal
foto: Foto:T.Ilić

KMF Loznica je igrala od pola devet sa belgijskim Sporting Anderlehtom, prošlosezonskim učesnikom završnog turnira, i pokazala da joj je mesto u elitnom takmičenju. Od prvom sekunda krenulo se muški i uzbuđenja je bilo na pretek. Domaći su nošeni bučnim navijanjem publike hrabro ušli u duel i to im se isplatilo jer je Amir Baručija u 17 minutu doveo zeleno-bele u vođstvo i tim rezultatom završen je prvi deo igre u kome se sjajnim odbranama istakao i golman domaćih Jakov Vulić. Anderleht je pojačao gas u nastavku meča, bio dominantniji da bi u prvim minutima precizan bio najpre DraganTomić, a desetak minuta kasnije u strelce se upisao i Alberto Saura. Pokušala je Loznica da dođe do boda, poslednja dva napada igrala bez golmana, ali je rezultat ostao nepromenjen. Uoči početka nadmetanja trener Loznice Ivan Božović rekao je da se ekipa našla u najtežoj grupi, a posle utakmice ocenio da je nivo futsala bio ‘’vrlo visok’’ i čestitao igračima oba tima na prikazanoj igri.

1 / 5 Foto: Foto:T.Ilić

- Iz Anderlehta kažu da su se držali do kraja svoje taktike, međutim, verujem da im nije bilo baš svejedno, što se videlo i po tome kako su se radovali na klupi posle utakmice. Moram da pohvalim naše igrači, neki od njih su verovatno dali i više od sto odsto svojih mogućnosti. Sa druge strane bio je protivnik koji je po svim parametrima nekoliko nivoa iznad nas. Večeras smo mi imali veću motivaciju i želju i sve te neke nedostatke uspeli smo da nadoknadimo u većem delu utakmice. Primili smo dva gola iz nekih taktičkih grešaka, nismo se dobro branili, jednostavno kada se neke situacije ponavljaju nekad trepnete u pogrešnom trenutku i gotovo. Ovo je veliki rezultat za nas, za nas je i 1:1 bilo neverovatno, i taj bod bi bio bitan. U četvrtak moramo da pobedimo Luksol i da time, siguran sam, obezbedimo plasman u elitnu rundu. Moramo sve uraditi da se što bolje spremimo za njih s obzirom da je snimak njihove utakmice protiv Barse jedini koji postoji. Oni nisu odigrali u ovom sastavu nijednu prijateljsku utakmicu i pokušaćemo da napravimo što bolju analizu – kazao je Božović koji je u karijeri 19 puta vodio razne ekipe iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Češke u Ligi šampiona, ali nije uspeo da dođe među četiri najbolje na završni turnir.

Golman Vulić kaže da mu je žao što su poraženi, i da se nadao da mogu do sva tri boda iako je to ‘’veoma teško’’.

- Znamo da nam je utakmica sa Luksolom sve ili ništa, moramo ići na tri boda, očekujem da budemo bolji nego večeras i veliku podršku naše publike –izjavio je on.

KMF Loznica Grad
foto: Foto:T.Ilić

Drugoga dana (26.10) program otvaraju Anderleht i Barsa, a Loznica uveče igra protiv Maltežana, dok se završnoga dana, u subotu, sastaju Luksol i Anderleht, a u poslednjoj utakmici Lozničani će pokazati šta znaju protiv Barse. Plasman među 16 ekipa bio bi veliki uspeh za Loznicu, a navijači veruju da su igrači sposobni za podvig.

Kurir sport / T.Ilić

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track