OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA (19) ZBOG BOLESTI ZAVRŠAVA KARIJERU: Bila je KRALJICA LEDA, sa 17 godina svojom magijom osvojila ceo svet!
Foto: STR / AFP / Profimedia

čudo od deteta

OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA (19) ZBOG BOLESTI ZAVRŠAVA KARIJERU: Bila je KRALJICA LEDA, sa 17 godina svojom magijom osvojila ceo svet!

Ostali sportovi -

Proslavljena ruska sportiskinja, aktuelna svetska i olimpijska šampionka u umetničkom klizanju Ana Ščerbakova (19), zbog podmukle bolesti primorana je da okonča svoju profesionalnu karijeru.

Nažalost, lekari su u julu utvrdili da Ščerbakova boluje od Fajferove žlezdane groznice, oblika mononukleoze poznate kao "bolest poljupca". Virus se brzo leči, ali ostavlja posledice na organizam, pa je Ana morala da donese tešku odluku.

Treninzi koji treba da je održe u formi postali su joj previše naporni, pa i brojni ruski stručnjaci iz oblasti umetničkog klizanja tvrde da je njena karijera gotova.

Po savetu lekara Moskovljanka je prekinula treninge i prestala da se takmiči, rešila je da od sada učestvuje samo na revijalnim događajima i već razmišlja da se posveti trenerskoj karijeri.

"Ceo život provela sam trenirajući i takmičeći se, pa me, naravno, zanima da isprobam nešto novo", rekla je Ana.

Ščerbakova je jedna od najvećih zvezda umetničkog klizanja, 2021. u Stokholmu je postala svetska šampionka, a godinu dana kasnije osvojila je i zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Pekingu.

Kurir sport

02:34

Aleksa Avramović posle pobede nad Zvezdom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track