SRBIJA NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST, U SPORTU JE IMAMO! Davor Štefanek zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom Mali sajam sporta
Foto: SSS

sportski savez srbije

SRBIJA NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST, U SPORTU JE IMAMO! Davor Štefanek zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom Mali sajam sporta

Ostali sportovi -

U hali Sportskog centra ''Jezero'' u Кikindi održan je drugi Mali sajam sporta u ovom gradu, na kom je učestvovalo više od 300 dece koja su imala priliku da se detaljnije upoznaju sa onim sportovima kojim bi želela da se bave.

Manifestaciju, koja traje već 12 godina, organizovali su Ministarstvo sporta i Sportski savez Srbije, uz podršku Grada Кikinde i Sportskog saveza Кikinde. Pored gradonačelnika Кikinde Nikole Lukača i njegovih saradnika, manifestaciji su prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, specijalni savetnik Dejan Bojović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, pokrajinski sekretar za sport Dane Basta, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras, sekretar Mladen Stojišin.

U okviru manifestacije, mališani iz predškolske ustanove ''Dragoljub Udicki'' imali su priliku da učestvuju u akciji ''Sport je važan da bi bio zdrav i snažan'', koju su priredili predstavnici Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje. Mali sajam sporta bio je i upotpunjen predavanjima u Centru za stručno usavršavanje na kojima su prisutnima približene teme poput ''Borba protiv dopinga u sportu'' i ''Dijagnostika u sportu''.

1 / 13 Foto: SSS

- Ovo što smo videli, jeste veliki broj dece koja očigledno vežbaju, nisu dovedena samo radi pokazivanja, nego se po pokretima i sportskoj tehnici vidi da su u sistemu treninga. Кikinda je grad sporta, grad koji značajna sredstva ulaže u sport i koji ima višedecenijsku istoriju sporta kojim se ponosi - dodao je Zoran Gajić, ministar sporta.

U okviru Malog sajma sporta, Sportski savez Srbije uručio je lopte za osnovne škole na teritoriji Кikinde.

Mali sajam sporta, Sportski savez Srbije, Kikinda
foto: SSS

- Srbija ne mora da brine za budućnost, ima je u sportu i dokle god se budu ulagala sredstva uvek će biti opravdana jer naši sportisti nas uvek obraduju i donesu nam svetske, evropske i na svake četiri godine olimpijske medalje. Danas želim da poručim deci da verujem u njih i verujem da će znati da iskoristite sve svoje veštine, talente i znanje kako bi postali najbolji ljudi i najbolji sportisti - nadovezao se Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

- 'Poruka sa ovog sajma jeste da se deca bave sportom, da slušaju trenere, da budu ponos svojih roditelja i da što više svoje slobodno vreme koriste igrajući se i treniraju bilo koji sport. Grad Кikinda već godinama ulaže u sportsku infrastrukturu i sportski turizam na šta je stavljen poseban akcenat, ali ništa od svega ne bi imalo svrhe ukoliko deca ne vide potrebu da se igraju ili bave sportom, što i jeste naš osnovni cilj -, rekao je gradonačelnik.

Malim sajmom sporta u Kikindi zaokružen je i 10. grad koji je organizovao manifestaciju, poslednju ovog tipa u 2023. godini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track