ZBOG ŽENA SU BILI U JAKO LOŠIM ODNOSIMA! Šumaher progovorio o SUDBINI svog starijeg brata: Život NIJE FER, oni idu SVOJIM PUTEM!
Foto: RAINER JENSEN / AFP / Profimedia

otvorio dušu

ZBOG ŽENA SU BILI U JAKO LOŠIM ODNOSIMA! Šumaher progovorio o SUDBINI svog starijeg brata: Život NIJE FER, oni idu SVOJIM PUTEM!

Ostali sportovi -

U intervjuu koji je dao za nemački magazin "Bunde" bivši vozač Formule 1 Ralf Šumaher, između ostalog, govorio je i o svom starijem bratu Mihaelu Šumaheru i odnosu sa njegovom porodicom.

Nakon stravične nesreće koju je doživeo na skijanju krajem 2013. godine, sedmostruki šampion Formule 1 potpuno je izolovan od javnosti. Njegovo zdravstveno stanje gotovo čitavu deceniju je pod velom misterije, jer zvaničnih medicinskih izveštaja nema. Šumaher je zbog teških povreda glave šest meseci bio u indukovanoj komi, nakon toga je prebačen na kućno lečenje i godinama se nalazi u porodičnoj vili na jezeru Ženeva.

Mihael Šumaher, Korina Šumaher
foto: Profimedia, AP

Niko osim najbližih članova porodice i prijatelja ne zna kakvo je zdravstveno stanje slavnog sportiste.

Ni Ralf nije želeo puno da priča o starijem bratu, kako ne bi narušio njegovu privatnost, ali je izrazio puno podršku Mihaelovoj porodici.

"Nažalost, život ponekad nije fer. Morate to da prihvatite. kada vidim njegovu decu, srce mi se smeši. Ako me neko u porodici pita za savet, tu sam. Oni idu svojim putem" rekao je Ralf.

Iz njegove izjave moglo se zaključiti da nije u stalnom kontaktu sa Mihaelovom porodicom.

Mihael Šumaher
foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Podsetimo, Ralf Šumaher imao je respektabilnu karijeru u Formuli 1 sa Džordanom, Vilijamsom i Tojotom. Sa Vilijamsom je osvojio šest Gran prija.

U ranoj fazi karijere i zajedničkog takmičenja braća Šumaher bila su nerazdvojna, međutim, njihov odnos se pogoršao kada su se oženili. Mihaelova supruga Korina i Ralfova bivša žena Kora jednostavno nisu mogle da nađu zajednički jezik, pa su se i braća udaljila.

Razvod, Ralf Šumaher, Kora Šumaher
foto: AP

U knjizi o Mihaelu Šumaheru "The Edge of Greatness" koju je napisao Džejms Alen, objavljenoj 2007, njegova bivša menadžerka Sabine Kehm je otkrila:

"Njihov odnos se pogoršao u poslednje dve ili tri godine. Odrasli su. To je veoma prirodna stvar. Ralf ima porodicu u Austriji, Mihael svoju porodicu u Švajcarskoj".

"Nekada su se sastajali na stazi, ali sada postoji cela situacija sa ženama i, naravno, Mihael brani Korinu, a Ralf brani Koru, tako da tu imaju svoje razlike. Dok je Korina izbegavala reflektore slavnih, Kora je to prihvatila."

"Korina i ja imamo malo kontakta. Odmaramo na različitim mestima, jedva telefoniramo, živimo negde drugde. Šteta zaista, ali Korinina i moja priroda su potpuno različite. Ja sam iskrena, kosmopolitska žena. Nisam od onih koje glume ili paradiraju činjenicom da su Majka Tereza. Moja snaja je zaglavljena sa etiketom da je "savršena" žena u "savršenom" svetu i tako nešto", rekla je Kora.

Kora Šumaher
foto: Instagram

Navodno su Korini strašno smetali naslovi koji su pratili Rafaela i Koru, i smatrala je da je "iznad svega". Zbog toga su nastale užasne svađe koje je uglavnom započinjala Mihaelova žena konstantnim kritikama i nametanjem kako treba da žive, barem barem su tako pisali strani mediji.

Kurir sport/Wanted

00:12

Zvižduci Baharu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track