FANTASTIČAN USPEH SRPSKOG BORCA: Džudista Nemanja Majdov osvojio zlato na evropskom prvenstvu!
Foto: Privatna Arhiva

bravo

FANTASTIČAN USPEH SRPSKOG BORCA: Džudista Nemanja Majdov osvojio zlato na evropskom prvenstvu!

Ostali sportovi -

Nemanja Majdov (do 90 kg) Zvezdin prvotimac i reprezentativac Srbije, osvojio je trofej šampiona Evrope. Posle bronze i srebra, ove godine na Evropskom prvenstvu za seniore u Francuskoj na grudima Zvezdinog džudiste zasijala je i zlatna medalja.

U velikom finalu Zvezdin džudista Nemanja Majdov je savladao aktuelnog olimpijskog šampiona Lašu Bekaurija (Gruzija). Regularni tok meča između Majdova I Bekaurija nastavljen je u zlatnom bodu tako da je borba trajala skoro deset. Efektno, onako kako je i navikao Zvezdin džudista i reprezentativac Srbije, poentirao je I bacio Bekaurija čime je osvojio naslov prvaka Evrope i okitio se medaljom zlatnog sjaja.

Na putu do velikog finala, Majdov je savladao Karela Fubera iz Belgije, zatim Johana Lenca iz Nemačke (wazari) da bi u četvrtfinalu pao i Mađar Kristijan Tot, dobro poznati protivnik i vrsni džudista. Ni Mihael Žgank, naturalizovani reprezentativac Turske u polufinalu nije našao rešenje za Majdova, koji ga baca na ipon.

Stojan Vujko predsednik Skupštine Sportskog društva Crvena zvezda i predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda zajedno sa Ivanom Todorovim predsednikom Džudo saveza Srbije i počasnim predsednikom SD Crvena zvezda uručili su medalje odnosno prigodne poklone upravo u kategoriji do 90 kilograma u kojoj je Zvezdin prvotimac Nemanja Majdov osvojio zlatno odličje. Upravo je ova činjenica još jedan je dokaz o ugledu koji ima Džudo klub Crvena zvezda I Džudo savez Srbije u okvoru evropske džudo porodice.

Nemanja Majdov
foto: Privatna Arhiva

Za Srbiju je ovo druga medalja na prevenstvu u Monpeljeu, pošto je Marica Perišić osvojila srebro u kategoriji do 57 kilograma.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track