BASRAK NA PREVARU POSTAO PREDSEDNIK KIK BOKS SAVEZA SRBIJE: Inspektori Ministarstva sporta otkrili NEVIĐENU MULJAŽU na Skupštini
Foto: Kiks boks savez Srbije

ŠOK U KIK BOKSU

BASRAK NA PREVARU POSTAO PREDSEDNIK KIK BOKS SAVEZA SRBIJE: Inspektori Ministarstva sporta otkrili NEVIĐENU MULJAŽU na Skupštini

Ostali sportovi -

Novo rukovodstvo Kik boks saveza Srbije izabrano je na nelegalan način - glasi odluka inspektora Ministarstva sporta koja je donesena 1. novembra ove godine!

Državni inspektori utvrdili su brojne nezakonite radnje na sednici Skupštine Kik saveza Srbije koja je održana u Kraljevu 29. jula 2023. godine.

Od brojnih propusta (preciznije rečeno: prevara) koje su ustanovili ovlašćeni ljudi u Odseku za inspekcije MOS, izdvaja se jedna gotovo neverovatna činjenica: Duško Basrak je izabran za predsednika glasovima 35 delegata, od 74 prisutna, verifikovana delegata na početku sednice.

Dakle, izbor je apsolutno nezakonit i mimo Statuta KBSS jer prilikom glasanja nije bila prisutna polovina delegata, što je u ovom slučaju moralo da bude 38. Neverovatno da je uopšte moglo da donesu bilo kakve odluke, posebno izabere rukovodstvo bez prve i osnovne stavke - kvoruma za rad.

- Nalaže se Kik boks savezu Srbije da van snage stavi odluku o izboru predsednika Kik boks saveza Srbije koja je doneta 29. jula na sednice vanredne skupštine održane u Kraljevu - stoji u zvaničnoj odluci Odeseka za inspekcije Ministarstva sporta.

MOS
foto: MOS

Novo rukovodstvo ima pravo žalbe na ovu odluku Ministarstva sporta u roku od osam dana od prijema rešenja.

Nelegalno izabranici predsednik KBSS, po odluci Ministarstva sporta je Duško Basrak i njegov izbor, kao i sve druge odluke na pomenutoj Skupštini su stavljene van snage.

Kurir sport

Bonus video:

00:42

Merenje pred boks meč Veljka Ražnatovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track