PETOSTRUKA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA PREKINULA SARADNJU SA TRENEROM: Tompson-Hera nije mogla da radi u "ekstremno preteranim" uslovima
Foto: Profimedia

ATLETIKA

PETOSTRUKA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA PREKINULA SARADNJU SA TRENEROM: Tompson-Hera nije mogla da radi u "ekstremno preteranim" uslovima

Ostali sportovi -

Atletičarka sa Jamajke i petostruka olimpijska šampionka Elejn Tompson-Hera prekinula je saradnju sa svojim dosadašnjim trenerom, preneo je BBC.

Njen menadžerski tim je naveo da je Tompson-Hera prekinula saradnju sa Šeniki Ozborn zbog "ekstremno preteranih" uslova koje je trener zahtevao.

Jamajčanka je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila zlato u trkama na 100 i 200 metara, da bi 2020. u Tokiju ozvojila olimpijsko zlato na 100, 200 i štafeti 4x100 metara.

"Nismo imali izbora osim da potražimo usluge drugog trenera. S obzirom da se Olimpijske igre u Parizu 2024. brzo približavaju, Tompson-Hera je u potpunosti fokusirana na svoje pripreme i odbranu olimpijskih titula", navodi se u saopštenju njenog menadžerskog tima.

Tompson-Hera je zbog povrede propustila ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Njen lični rekord na 100 metara je 10,54 sekunde i to je drugi najbolji rezultat svih vremena. Rekord na 100 metara postavila je 1988. godine Florens Grift-Džojner vremenom 10,49 sekundi.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track