Partizan, Zvezda i Vojvodina počinju Evroligu

Vaterpolo

Partizan, Zvezda i Vojvodina počinju Evroligu

Ostali sportovi -
Srbija će biti jedina zemlja koja će u novoj sezoni Evrolige imati tri predstavnika. Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina kreću u borbu za bodove

Današnjim mečevima prvog kola grupne faze vaterpolo Evrolige počinje 51. izdanje ovog takmičenja. Crvena zvezda će na otvaranju igrati protiv Juga, na "Banjicu" u goste Partizanu stiže Galatasaraj, Vojvodina gostuje Breši.Srbija će biti jedina zemlja koja će u novoj sezoni Evrolige imati tri predstavnika. Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina kreću u borbu za bodove. Današnji program otvoriće Novosađani duelom sa Brešom od 12 časova. Vojvodina se nalazi u grupi "C" sa Barselonom, Kazanjom, Marsejom i Brešom. Vojvodina će imati najmlađi sastav u novoj sezoni Evrolige pa ne treba očekivati senzaciju u duelu protiv favorizovanog šampiona Italije.

Od 18 časova, na Banjici, sastaju se aktuelni šampion Srbije i ekipa Galatasaraja koja je učešće u Evroligi izborila nakon masovnih odustajanja klubova iz Italije, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske.

Miloš Ćuk veruje da Partizan može do pobede na današnjem meču jer Galatasaraj ne spada među vaterpolo klubove koji su kvalitativno bliski šampionu Srbije.

"Poštujemo Galatasaraj ali pre svega obraćamo pažnju na našu igru. Večeras moramo da nadoknadimo izostanak nekolicine igrača. Ko god bude u bazenu, daće sve od sebe" rekao je Miloš Ćuk.

Vaterpolisti Crvene zvezde otvoriće novu sezonu u Evroligi utakmicom protiv šampiona Hrvatske koja se igra na bazenu "11. april" od 19 časova.

Beograđani su se letos pojačali i sa razlogom imaju pravo da se nadaju visokom plasmanu a prva provera za domete crveno-belih uslediće protiv ekipe Juga. Jedan od reprezentativaca Srbije koji je ovoga leta stigao u Crvenu zvezdu, Andrija Prlainović, uporedio je jačinu ekipe Juga u vaterpolu sa snagom Real Madrida u svetu fudbala.

"Jug danas u vaterpolu znači ono što Real Madrid predstavlja u fudbalu. Nismo Dubrovčane još videli na delu, ali spisak igrača koje imaju na raspolaganju dovoljno govori o njihovom kvalitetu" konstatovao je Prlainović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track