TRAGEDIJA! IZNENADA UMRLA MLADA ŠAMPIONKA: Nacija tuguje za devojčicom koja je imala samo 16 godina! Oglasio se Savez!
Foto: Printskrin

strašno

TRAGEDIJA! IZNENADA UMRLA MLADA ŠAMPIONKA: Nacija tuguje za devojčicom koja je imala samo 16 godina! Oglasio se Savez!

Ostali sportovi -

Užasna vest dolazi iz Nemačke. Gimnastičarka Mia Sofi Litke koja je imala samo 16 godina, iznenada je preminula.

Mia Sofi Litke
foto: Printskrin

Nemački savez objavio je ovu vest u utorak, iako je devojčica umrla 16. novembra. Uzrok smrti nije naveden, sumnja se na srce, a mediji iz Nemačke navode da je Mia Sofi Litke, koja se bavila ritmičkom gimnastikom preminula "iznenada i neočekivano". Očekuje se da bude urađena obdukcija kako bi se saznao tačan uzrok smrti devojčice.

- Veliko je zaprepašćenje u celoj gimnastičkoj porodici, posebno u Nacionalnom centru za ritmičku gimnastiku u Felbah-Šmiden kod njenih drugarica iz tima, kao i kod trenera i osoblja za podršku, ali i u Berlinu i Ulmu, gde je Mia živela i trenirala. Naše duboko saučešće je u ovim teškim trenucima sa porodicom Mie, kojoj želimo svu snagu sveta da se nosi sa ovim tužnim događajem – navodi se u saopštenju saveza.

Nemački mediji navode da je Mia Sofi Litke bila perspektivna ritmička gimnastičarka. Ove godine počela je da trenira u Nacionalnom centru u Felbah-Šmidenu, a u julu je ušla u tim mladih nada. Prethodno je šest godina trenirala u Federalnom centru za ritmičku gimnastiku u Berlinu, gde živi i njena porodica.

Ritmičkom gimnastikom počela je da se bavi u klubu TSC iz Berlina. Prošle godine Mia Sofi Litke postala je juniorska šampionka Nemačke u disciplini obruč i vicešampionka u višeboju. Posle ovih uspeha dobila je mesečno priznanje najboljeg mladog sportiste Berlina.

- Mia je bila veoma voljena i cenjena među svojim drugaricama iz tima, ali i trenerima i osobljem za podršku zbog svog otvorenog i iskrenog karaktera. Uprkos mladosti, ova rođena Ulmerka, koja je sa šest godina počela sa ritmičkom gimnastikom, bila je sinonim za disciplinu, vrednoću i ambiciju. Jer, imala je san - Olimpijske igre 2028. u Los Anđelesu. Naše misli su u ovom teškom periodu sa porodicom Mije Sofi Litke, koja će nam nedostajati kao sportista, ali pre svega kao čovek, i koja će uvek ostati u sećanju – stoji dalje u saopštenju saveza.

Kurir sport

00:05

Umalo izbegnuta tragedija na pruzi Beograd-Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track