TEKLA KRV U BAZENU, SEVALI ČISTI "NABODI" U GLAVU! Epska tuča vaterpolista Srbije i Mađarske, MAKLJALI SE u prijateljskom meču
Foto: Printscreen

NAJVEĆE TUČE U ISTORIJI SPORTA (3)

TEKLA KRV U BAZENU, SEVALI ČISTI "NABODI" U GLAVU! Epska tuča vaterpolista Srbije i Mađarske, MAKLJALI SE u prijateljskom meču

Ostali sportovi -

Donosimo vam serijal o najvećim tučama u svetu sporta koje će se još dugo prepričavati...

Krajem januara 2010. godine u prepodnevnim satima u Segedinu vaterpolisti aktuelnog olimpijskog šampiona Mađarske i aktuelnog svetskog šampiona Srbije igrali su prijateljski duel. Meč koji je bio zatvoren za javnost ipak nije odigran do kraja, jer je prekinut već u drugoj četvrtini, zbog velikog incidenta u bazenu, o čemu je javnost vrlo brzo saznala.

Mađari su bili u napadu, lopta je upućena ka njihovom centru Gaboru Kišu, koji je bio dobro postavljen na oko dva metra od gola Srbije. Bek Srbije Vanja Udovičić ne uspeva da ga sačuva i pravi očigledan prekršaj za isključenje, dok za to vreme više igrača Srbije u isto vreme skače ka lopti i prave gužvu na liniji dva metra.

U tim trenucima Vanja Udovičić udara pesnicom Kiša, a ovaj odlazi ispod vode okružen srpskim igračima. Bio je to signal za mađarske vaterpoliste da se umešaju u tuču koja je krenula da se odigravala na dva metra od gola Srbije i da napadnu Vanju Udovičića za koga su smatrali da je krivac za incident koji se dogodio.

Vanja Udovičić tada kako je kasnije tvrdio zbog toga što je dobio udarac pod vodom od Kiša, ali i plašeći se da ne dobije još koji, u „samoodbrani“ udara pesnicom još jednog mađarskog vaterpolistu. Iako je u tim trenucima delovalo da će se sve pretvoriti u opštu tuču, igrači nekako tada uspevaju da smire situaciju i da zaustave dalju „šorku“ u bazenu. Ubrzo posle ovog incidenta susret je prekinut.

Kurir sport / sportskasecanja.com

Bonus video:

00:49

Grobari, Partizan, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track