OSKAR PISTORIJUS PUŠTEN IZ ZATVORA! Slavni sportista 11 godina posle STRAVIČNOG UBISTVA DEVOJKE ponovo na slobodi!
Foto: Xinhua / Photoshot / akg-images / Profimedia

uslovna sloboda

OSKAR PISTORIJUS PUŠTEN IZ ZATVORA! Slavni sportista 11 godina posle STRAVIČNOG UBISTVA DEVOJKE ponovo na slobodi!

Ostali sportovi -

Proslavljeni paraolimpijac Oskar Pistorijus pušten je iz zatvora na uslovnu slobodu posle 11 godina robije.

Oskaru Pistorijusu (37) odobreno je privremeno puštanje na slobodu krajem novembra, a danas je pušten iz zatvora na periferiji Pretorije.

Pistorijus je 14. februara 2013. godine u svojoj kući u Pretoriji ubio svoju devojku Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, pomislio da je u kući provalnik. Tužioci su tvrdili da je 29-godišnja manekenka i rijaliti zvezda pobegla u kupatilo posle svađe, a da ju je Pistorijus ubio u besu.

On je prvobitno osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud potom preinačio presudu i osudio ga za ubistvo. On je prvo dobio šestogodišnju zatvorsku kaznu ali je posle žalbe tužilaštva osuđen na 13 godina i pet meseci zatvora.

Kada je objavljeno njegovo privremeno puštanje na slobodu, majka žrtve Džun Stenkamp je izjavila da i dalje ne veruje u "Oskarovu verziju" i dodala da je uverena da se on "nije rehabilitovao" u zatvoru.

Kao deo njegovog uslovnog otpusta do kraja kazne 2029. godine, Oskar Pistorijus mora da se podvrgne terapiji o upravljanju besom i nasilju nad ženama.

Kurir sport/J.M.

01:08

KAKO DA PROVALITE KOJI JE NAJADEKVATINIJI SPORT ZA VAŠE DETE? Jevremović odao svoju tajnu: Nikako da se teraju na silu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track