HRVATSKA GRABI KA ČETVRTFINALU, SRBIJI SE SMEŠI FRANCUSKA: Delfini protiv Nemačke igraju odlučujući meč za prvo mesto u grupi!
Foto: Bozidar Vukicevic / imago sportfotodienst / Profimedia

evropsko prvenstvo

HRVATSKA GRABI KA ČETVRTFINALU, SRBIJI SE SMEŠI FRANCUSKA: Delfini protiv Nemačke igraju odlučujući meč za prvo mesto u grupi!

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Hrvatske zabeležili su drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu, pošto su savladali Francusku rezultatom 12:7.

Hrvatska je tako nakon pobede protiv Španije na peterce, savladala i Francuze i došla na korak od četvrtfinala.

Rino Burić je sa tri pogotka bio najbolji strelac Hrvatske, po dva gola postigli su Luka Lončar, Ante Vukičević i Marko Žuvela, dok je Marko Bijač obranio šest od 13 udaraca.

Ovim trijumfom Hrvati sigurnim korakom idu ka četvrtfinalu i prvom mestu, a s obzirom da se ova grupa ukršta sa onom u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, sve vodi ka tome da će "delfinima" potencijalni rival u osmini finala biti Francuzi.

Srbija igra u grupi C u drugoj diviziji, a u nedelju je čeka odlučujući duel sa Nemcima, za prvom mesto u grupi.

Hrvatska će poslednju utakmicu odigrati protiv Crne Gore u ponedeljak od "barakudama" u tom dvoboju za plasman u četvrtfinale dovoljan i jedan bod.

U četvrtfinale će se iz grupe A i B plasiraće se po dve najbolje ekipe, dok će one koje osvoje treće i četvrto mesto razigravati za plasman u četvrtfinale sa timovima koji će osvojiti prva dva mesta u grupama C i D.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track