NAPRED ORLOVI! DANAS POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Otvaranje šampionata na FUDBALSKOM STADIONU pred 50.000 gledalaca
Foto: EHF

RUKOMET

NAPRED ORLOVI! DANAS POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Otvaranje šampionata na FUDBALSKOM STADIONU pred 50.000 gledalaca

Ostali sportovi -

Evropsko prvenstvo u rukometu počinje danas, a trajaće do 28. januara u Nemačkoj.

Šest nemačkih gradova biće domaćin reprezentacijama i borbama u grupama: Berlin, Кeln, Dizeldorf, Hamburg, Manjhajm i Minhen.

A pravo čudo predstavlja fudbalski stadion u Dizeldorfu koji je spreman za otvaranje Evropskog prvenstva u rukometu.

Očekuje se da prvu utakmicu Nemačke i Švajcarske uživo gledati više od 50 hiljada ljudi što će biti i novi rekord kada je ovaj sport u pitanju.

Prva utakmica Srbije na Evropskoj rukometnoj smotri je na programu 12. januara, protiv selekcije Islanda.

U drugom kolu, dva dana kasnije, Srbija će od 20.30 igrati protiv Mađarske, dok će 16. januara od 18 časova igrati protiv Crne Gore.

rukometaši
foto: AP

Selektor rukometne reprezentacije Srbije objavio spisak igrača za Evropsko prvenstvo Na spisku su Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev. Leva krila: Nemanja Ilić i Vanja Ilić. Desna krila: Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić. Pivotmeni: Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek. Bekovi: Petar Đorđić, Lazar Kukić, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica i Uroš Kojadinović.

(Kurir sport)

00:06

Ivana Španović u teretani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track