U DOHU PO MEDALJU I VIZU ZA OLIMPIJSKE IGRE: Vaterpolisti Srbije protiv Rumunije završavaju učešće na Evropskom prvenstvu!
Foto: Screenshot

VATERPOLO

U DOHU PO MEDALJU I VIZU ZA OLIMPIJSKE IGRE: Vaterpolisti Srbije protiv Rumunije završavaju učešće na Evropskom prvenstvu!

Ostali sportovi -

Vaterpolista Srbije Đorđe Lazić izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe da pobedi Rumuniju u meču za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Utakmica između Srbije i Rumunije biće odigrana u utorak od 15 časova.

"Imaju Rumuni određeni kvalitet. Pamtimo loše iskustvo iz SAD i poraz u Svetskoj ligi. Daćemo sve od sebe da pobedimo i da trijumfom završimo prvenstvo. Ne možemo da budemo zadovoljni krajnjim plasmanom. Ali utamice su Grčkom i Rumunijom su jako bitne za nas. Potrebno nam je što više mečeva da se uigramo, da budemo zajedno. Očekuje nas SP. U Dohi želimo da popravimo utisak, da osvojimo medalju i da se plasiramo na Olimpijske igre koje su krajnji cilj ove generacije", rekao je Lazić, prenosi zvanični sajt VSS.

Srpski vaterpolista Nikola Lukić nije zadovoljan što će njegov tim da igra za sedmo mesto na EP.

"Osećaj nije prijatan, ali nam treba ozbiljan pristup, maksimum u ovom trenutku. Pobedili smo ih nedavno na pripremnom turniru. Naravno da očekujem pobedu, a to je ujedno priprema za Dohu. Ovde nismo ispunili očekivanja, uvek je medalja cilj. Verujem da je ovo put koji treba da prođe ekipa da bi bila prava. Imaćemo pripreme u Kragujevcu kako bi na SP bili bolji nego u Zagrebu", izjavio je Lukić.

Reprezentativci Srbije se posle meča sa Rumunijom autobusom vraćaju za Beograd. U meču za bronzanu medalju na EP sutra će od 16.30 časova igrati Italija i Mađarska. Finale EP je na programu od 20.15 časova, a sastaće se Hrvatska i Španija.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track