KRAJ SEZONE ZA SLOVAKINJU: Posle STRAVIČNOG PADA Petra Vlhova zadobila TEŠKU POVREDU - prognoze nisu optimistične (VIDEO)
Foto: BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia

SKIJANJE

KRAJ SEZONE ZA SLOVAKINJU: Posle STRAVIČNOG PADA Petra Vlhova zadobila TEŠKU POVREDU - prognoze nisu optimistične (VIDEO)

Ostali sportovi -

Slovačka skijašica Petra Vlhova (28) zbog teške povrede kolena koju je zadobila u padu u prvoj vožnji veleslaloma u njenom domaćem skijalištu u Jasni završila je ovu sezonu.

Vlhova je prevezena pravo sa staze u bolnicu gde je utvrđeno da je pokidala prednje ukrštene ligamente desnog kolena.

"Petra je još uvek pod dejstvom lekova, ali već gleda napred, prema sledećoj sezoni. Potpuno je svesna kako nije ni prva niti poslednja kojoj se dogodila ovakva povreda. Čitav tim je fokusiran na sledeću sezonu", izjavio je trener slovačke skijašice Mauro Pini, a prenela HINA.

Vlhova je pre tri sezone osvojila veliki Kristalni globus namenjen ukupnoj pobednici Svetskog kupa, aktualna je olimpijska pobednica u slalomu, a i ove je sezone bila u odličnoj formi.

Ostvarila je tri pobede u slalomu i trenutno je druga u ukupnom poretku Svetskog kupa sa 802 boda, 307 manje od prvoplasirane Amerikanke Mikele Šifrin.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track