SKANDAL! JEDAN SRPSKI RUKOMETAŠ HTEO DA NAPUSTI EVROPSKO PRVENSTVO: Đerona sprečio incident i izgubio autoritet!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

raspali se

SKANDAL! JEDAN SRPSKI RUKOMETAŠ HTEO DA NAPUSTI EVROPSKO PRVENSTVO: Đerona sprečio incident i izgubio autoritet!

Ostali sportovi -

Neverovatne stvari dešavale su se tokom Evropskog prvenstva u rukometu u Nemačkoj, a tiču se reprezentacije Srbije.

Toni Đerona
foto: RSS

O nepromišljenim potezima RSS i prljavštinama pred odlazak na Evropsko prvenstvo Kurir je već pisao, a novi skandal donosi portal Maksbetsport, koji je imao izveštača u Nemačkoj.

Naime, jedan od rukometaša srpske reprezentacije želeo je da napusti reprezentaciju dan pred prvu utakmicu Srbije na Evropskom prvenstvu protiv Islanda. Kako piše Maksbetsport, Petar Đorđić (33) jedan od najiskusnijih reprezentativaca bio je nezadovoljan što ga selektor Toni Đerona nije uvrstio u protokol.

Petar Đorđić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Posle te odluke španskog stručnjaka, Petar Đorđić je odlučio da napusti reprezentaciju i Evropsko prvenstvo. Skandal je sprečio Toni Đerona, promenio je odluku i umesto Đorđića iz protokola izostavio krilo Vukašina Vorkapića. Uspeo je selektor Đerona da sačuva koliko toliko mir u reprezentaciji, međutim izgubio je autoritet.

Na kraju, Srbija je ispustila pobedu nad Islandom, a tragičar tog meča bio je upravo Petar Đorđić, jer su posle njegove greške Islanđani pet sekundi pre kraja meča dobili priliku za kontru i tako se spasili od poraza. Do kraja EP, Srbija je ubedljivo izgubila od Mađarske, a onda i od Crne Gore i kao 19. selekcija od 24 reprezentacije vratila se u otadžbinu.

Toni Đerona je posle svega sporazumno odlučio da raskine saradnju sa RSS, pre isteka u junu. Naravno, RSS će morati da mu isplati sva primanja zagarantovana ugovorom.

Kurir sport/Maksbetsport

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track