KAKAV ŠOU NAKON NOVAKOVE POBEDE! Kirjos šokirao sve i izašao na teren, nastao je SPEKTAKL: Izuješ patike, popneš se na drvo...
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

KAKAV ŠOU NAKON NOVAKOVE POBEDE! Kirjos šokirao sve i izašao na teren, nastao je SPEKTAKL: Izuješ patike, popneš se na drvo...

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, posle naporne borbe u četiri seta, obezbedio je igranje polufinala Australijan opena.

Srpski teniser je posle više od tri sata i 30 minuta igre pobedio Tejlora Frica.

Nekoliko minuta nakon meča obratio se navijačima sa terena, a intervju je vodio Nik Kirjos.

- Nikada nisam mislio da ću biti ovde... - poručio je Australijanac.

- Dobro je videti te, izgledaš dobro u kabini, ali i ovde. Nadam se da ćemo te videti uskoro sa reketom. Hajde ljudi, podržite Nika - tražio je Đoković aplauz za svog prijatelja.

Zanimljivo je bilo tokom meča videti komunikaciju Srbina i Kirjosa kojeg dugo nema na terenu zbog povrede.

Novak se najpre isplazio Niku, a potom mu je i poslao poljubac.

Osvrnuo se potom Novak i na meč.

- Patio sam mnogo u prva dva seta, igrao je kvalitetno, dobro servirao i stajao blizu osnovne linije, nije mi dao da dišem i bilo je teško pronaći bilo kakav ritam. Sunce je bilo jako, bili smo izmoreni, iscrpljeni, aplauz i za Frica, igrao je fantastičan tenis.

1 / 5 Foto: FOTO: VBKS

U jednom trenutku, Đoković je imao 15 brejk šansi, ali nijednu iskorišćenu.

- Delovalo mi je kao da igram protiv tvog servisa. Znamo da on ima jedan od najboljih servisa na svetu. Znaš da je to problem kada igraš protiv njega. Na kraju dana, uspeo sam da oduzmem servis kada je bilo potrebno, podigao sam nivo igre sredinom trećeg seta. I ja sam dobro servirao, na kraju imao više as udaraca od njega što je iznenađujuće.

U borbi za finale Novak će igrati protiv Andreja Rubljova ili Janika Sinera.

- Različiti igrači, ali obojica su u sjajnoj formi. Rubljov je blistao protiv De Minora, neverovatne razmene su bile. Siner igra tenis života, imali smo neizvesne mečeve, ali sada ćemo uzeti kokice ti i ja, i uživati u meču.

Na kraju je Kirjos pitao Srbina za drvo u botaničkoj bašti u Melburnu o kojem je pričao pred početak turnira.

- Pokazaću ti koje je drvo, ali ne smeš da kažeš nikome. Skineš patike, popneš se na najvišu granu i visiš naopačke 33 minuta i tri sekunde. Onda ćeš osvojiti slem - rekao je Đoković i nasmejao prisutne.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track