USKORO POČINJE SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Kada i gde igra Srbija? Kako i pod kojim uslovima do Olimpijskih igara u Parizu?!
Foto: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia Slično

vodič

USKORO POČINJE SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Kada i gde igra Srbija? Kako i pod kojim uslovima do Olimpijskih igara u Parizu?!

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije privela je pripreme u Kragujevcu i sada završnu glazuru provodi na bazenu "25. maj Milan Gale Muškatirović", pred Svetsko prvenstvo, koje će biti održano u Dohi od 5. do 17. februara.

Dušan Mandić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Selektor Uroš Stevanović okupio je igrače koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, a pridružili su im se i vaterpolisti koji su bili prekobrojni za to takmičenje. Srbija je na EP ispala u četvrtfinalu od Mađarske posle petaraca i velikog peha koji je doživeo Marko Radulović. Osvojeno je sedmo mesto, a u direktnom okršaju pobeđeni su Rumuni (18:7).

U Kragujevcu i Beogradu su trenirali: Branislav Mitrović, Radoslav Filipović, Vladimir Mišović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Vuk Milojević, Luka Gladović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Đorđe Vučinić, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Bogdan Gavrilović, Strahinja Rašović, Marko Radulović, Nikola Lukić, Marko Dimitrijević, Vasilije Martinović.

Nikola Jakšić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U toku priprema sa srpskom selekcijom nekoliko treninga i sparing utakmicu odradila je reprezentacija Francuske, domaćin Olimpijskih igara u Parizu. Srbija će u Dohi tražiti poslednju šansu da se domogne OI, kako bi branila titulu iz Tokija.

U istoj koži su i selekcije Italije, Crne Gore, Hrvatske i Rumunije. Plasman su obezbedile selekcije Španije, Mađarske, Grčke i Francuske. Ostale su još tri vize za reprezentacije iz Evrope. Plasman u polufinale bi odveo Delfine na Olimpijske igre, a u nekim kombinacijama bilo bi dovoljno i četvrtfinale.

Srbija će u Kataru igrati u grupi C, a protivnici će joj biti selekcije Japana, Crne Gore i Amerike. Prvoplasirana reprezentacija iz svake grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će selekcije koje završe na drugom i trećem mestu ići u doigravanje za preostale pozicije u nokaut fazu.

Grupa A

5. februar

Hrvatska - Australija 11.30

Južna Afrika - Španija 8.30

7. februar

Španija - Hrvatska 17.00

Australija - Južna Afrika 18.30

9. februar

Australija - Španija 14.00

Južna Afrika - Hrvatska 15.30

Grupa B

5. februar

Kina - Grčka 10.00

Brazil - Francuska 11.30

7. februar

Francuska - Kina 7.00

Grčka - Brazil 8.30

9. febaruar

Grčka - Francuska 17.00

Brazil - Kina 18.30

Grupa C

5. februar

Japan - Srbija 14.00

Crna Gora - SAD 15.30

7. februar

SAD - Japan 10.00

Srbija - Srna Gora. 11.30

9. februar

Srbija - SAD 7.00

Crna Gora - Japan 8.30

Grupa D

5. februar

Italija - Kazahstan 17.00

Rumunija - Mađarska 18.30

7. februar

Mađarska - Italija 14.00

Kazahstan - Rumunija 15.30

9. februar

Kazahstan - Mađarska 10.00

Rumunija - Italija 11.30

Kurir sport

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track