Prlainović odgovorio VSCG: Nek se pitaju zašto odlazimo

Problem u njihovoj kući

Prlainović odgovorio VSCG: Nek se pitaju zašto odlazimo

Ostali sportovi -
Samo pokazuju koliko je VS Crne Gore nesposoban. Problem je u njihovoj kući i mislim da ovom inicijativom žele da pokriju svoje neuspehe, kaže srpski vaterpolo reprezentativac

Andrija nema problem.Reprezentativac Srbije u vaterpolu Andrija Prlainović, koga je, kako navodi Vaterpolo savez Crne Gore, naša zemlja „otela“, kaže da upravo crnogorski savez treba da se zapita zašto im mladi igrači odlaze i žele da nastupaju za drugu zemlju.- To što oni sada tvrde da im Srbija otima igrače samo pokazuje njihovu nesposobnost. Moraju se zapitati zašto vaterpolisti koji imaju 18 i manje godina žele da odu iz Crne Gore. Problem je u njihovoj kući i mislim da ovom inicijativom žele da pokriju svoje neuspehe poslednjih godina. Vaterpolisti su verovatno nezadovoljni uslovima u kojima treniraju i zbog toga odlučuju da idu tamo gde im bolje - kazao je Prlainović i dodao:- Kad se na to doda da na poslednjim takmičenja nisu ostvarili dobre rezultate, mislim da na ovaj način žele da prebace loptu na druge stvari. Ponavljam, problem je u njima, a ne u igračima ili u srpskom savezu.Andrija Prlainović, jedan od vodećih igrača srpskih „delfina“, ne vidi ništa loše u tome što crnogorski vaterpolisti hoće da nastupaju za reprezentaciju Srbije.- To se dešava i u ostalim sportovima. Koliko igrača iz ove zemlje igra za njih? Najbolji primer su rukometašice i fudbaleri, pa se odavde nije digla tolika prašina. Srbija i Crna Gora imaju toliko zajedničkog, slični su narodi, ne vidim ništa loše kad neko odluči da igra za jednu od te dve reprezentacije - zaključio je Prlainović, koji je sa Srbijom osvojio mnoge titule.

Velibor Sovrović: Igrači idu tamo gde im je boljePredsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović konstatovao je da je pravo svakog vaterpoliste da bira za koju reprezentaciju će igrati.- Svako bira za koju naciju će nastupati. Mislim da je problem u njima, a ne u nama. Prirodno je da igrači idu tamo gde su uslovi bolji. A mi poslednjih godina imamo mnogo više uspeha. Imali smo kontakte sa Savezom Crne Gore, ali mi branimo naše stavove, kao što je i njihovo pravo da se žale LEN - poručio je Sovrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track