UROŠ STEVANOVIĆ SUMIRAO UTISKE POSLE SVETSKOG PRVENSTVA U DOHI: Medalja je pitanje vremena
Foto: VSS

VATERPOLO

UROŠ STEVANOVIĆ SUMIRAO UTISKE POSLE SVETSKOG PRVENSTVA U DOHI: Medalja je pitanje vremena

Ostali sportovi -

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je da je nacionalni tim na prethodnim takmičenjima napredovao po pitanju stvaranja igre i tima i istakao da je samo pitanje vremena kada će stići i medalja.

"Rezultatski nismo napravili napredak, ali u svim ostalim segmentima stvaranje igre i tima tendencija napretka je evidentna", rekao je selektor Stevanović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolisti Srbije su na Svetskom prvenstvu u Fukuoki osvojili četvrto mesto, na Evropskom prvenstvu u Zagrebu su zaustavljeni u četvrtfinalu i bili sedmi, dok su na šampionatu sveta u Dohi zauzeli šestu poziciju.

Delfini, vaterpolisti, Uroš Stevanović
foto: Damir Krajac / imago sportfotodienst / Profimedia

"Rezultatski na poslednjim takmičenjima nedostajao je jedan korak ka medaljama. U Fukuoki smo bili četvrti, u Hrvatskoj smo ispali u četvrtfinalu ;od Mađarske posle peteraca, u Dohi u četvrtfinalu od Hrvatske koja je osvojila Svetsko prvenstvo i vicešampion je Evrope, tako da sam siguran da je pitanje samo vremena kada će se doći do medalja", rekao je Stevanović.

On je naveo da može da bude zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na poslednjem takmičenju, na Svetskom prvenstvu u Dohi, odnosno utakmicama u grupi protiv Japana, Crne Gore i SAD.

"U četvrtfinalu protiv Hrvatske smo se odbranili šest od 16 puta sa igračem manje, golman nam je imao jedini loš dan na Svetskom prvenstvu i promašili smo dva peterca. Sve to zajedno je previše za tako bitnu utakmicu", rekao je Stevanović.

Na pitanje kako rešiti očigledan psihološki problem važne utakmice, Stevanović je rekao da ne postoji ni psihološki problem niti je protivnik svaki put bio bolji.

"Svako od tri prvenstva je zasebna priča", dodao je on.

vaterpolo, vaterpolisti, Srbija
foto: Screenshot

Radoslav Filipović je u Dohi dobio prednost u odnosu na druge golmane, a selektor je naveo da je zadovoljan njegovim nastupima.

"Po broju odbrana je četvrti golman Svetskog prvenstva, a nismo imali nijednog lakog protivnika. Hteo sam i trebalo je da ga zamenim u nekom trenutku četvrtfinala, zbog važnosti utakmice nije bio na svom nivou, ali sada ima jedno takvo iskustvo koje je morao da prođe. Ne postoji drugi način", rekao je on.

Stevanović je rekao da su igrači "u paklenom ritmu koji nema nikakvog smisla" i dodao da ne zna kako će posle dva velika takmičenja završiti klupsku sezonu i potom početi pripreme za najvažnije takmičenje ove godine - Olimpijske igre u Parizu.

"Okvirni plan postoji, ostali su detalji. Organizovaćemo i turnir u Srbiji od 4. do 7. jula, pred put imaćemo i treninge sa Crnom Gorom... Imaćemo mesec i po dana priprema kao i svi ostali, dovoljno za sve što treba da uradimo", rekao je Stevanović.

Srbija će u grupi na Igrama u Parizu igrati sa Španijom, Mađarskom, Francuskom, Japanom i Australijom.

"Najvažnija utakmica na OI je četvrtfinale, druga grupa je potpuno ujednačena tako da lakšeg protivnika u četvrtfinalu nema, a to pokazuju i rezultati sa prethodnih Olimpijskih igara", zaključio je Uroš Stevanović.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track