ODRŽAN "KRALJEVAČKI POBEDNIK": Karate spektakl u Srbiji okupio je skoro 500 takmičara!
Foto: Privatna arhiva

lepa manifestacija

ODRŽAN "KRALJEVAČKI POBEDNIK": Karate spektakl u Srbiji okupio je skoro 500 takmičara!

Ostali sportovi -

U organizaciji Srpske tradicionalne karate-do federacije, a pod pokroviteljstvom karate kluba "Reikon" iz Kraljeva, 10. marta 2024. godine, održan je 21. Kraljevački pobednik. Ovo zanimljivo takmičenje okupilo je 47 karate klubova iz različitih delova Srbije, a učestvovalo je 487 takmičara, uključujući i predstavnike reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Impresivan broj učesnika govori o zainteresovanosti i podršci karate sportu u regionu, dok je atmosfera Kraljevačkog pobednika svakom takmičaru obezbedila idealnu platformu za predstavljanje svojih veština.

Na tatamijima je izvedeno ukupno 723 pojedinačne discipline i 49 ekipnih disciplina, a pobednici su pokazali nesvakidašnju hrabrost, tehničku sposobnost i sportsku veštinu.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Generalni sekretar Srpske tradicionalne karate-do federacije, gospodin Zoran Jakovljević, izrazio je zadovoljstvo zbog značajnog broja učesnika i visokog nivoa takmičenja. Istakao je važnost ovakvih događaja za promovisanje karate veština i sportskog duha u celom regionu.

Svi učesnici i posetioci bili su fascinirani vrhunskim izvedbama takmičara i uzbudljivom atmosferom na turniru. Organizatori su izrazili zadovoljstvo uspešnom realizacijom 21. Kraljevačkog pobednika, najavivši sledeću godinu sa još više uzbuđenja i noviteta u svetu karate.

U generalnom plasmanu, prvo mesto odneo je Karate klub "Šumadija Dođo" iz Kragujevca, drugo mesto pripalo je karate klubu "Novi Pazar" iz Novog Pazara, dok je treće mesto osvojio karate centar "DBA" iz Čačka. Ovaj uspeh svedoči o visokom stepenu konkurencije i kvaliteta učesnika na ovogodišnjem turniru.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:53

Boks meč u Bugarskoj počeo uz Kebinu pesmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track