BOKSERI IZ TZV. KOSOVA ŽELE U BEOGRAD! Spremili tim, pa PROVOCIRALI uslovom: Očekuju da se pojave svi SIMBOLI LAŽNE DRŽAVE!
Foto: BSS

OGLASILI SE

BOKSERI IZ TZV. KOSOVA ŽELE U BEOGRAD! Spremili tim, pa PROVOCIRALI uslovom: Očekuju da se pojave svi SIMBOLI LAŽNE DRŽAVE!

Ostali sportovi -

Sredinom aprila u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo u boksu, a Bokserski savez lažne države Kosovo, nada se da će imati svoje predstavnike.

Predstavljeni su takmičari tzv. Kosova, ali da bi stigli u prestonicu Srbije, postavljen je uslov Beogradu i organizatorima.

"Mi smo u potpunosti spremni da se takmičimo na Evropskom prvenstvu. Prezentovali smo tim i sada čekamo sledeći korak onih koji su zaduženi za organizaciju. Jedini uslov koji imamo sa naše strane je da budemo jednako tretirani kao i svi ostali učesnici. Očekujemo da se na takmičenju pojave svi simboli naše države Kosovo. Videćemo. Čekamo", rekao je predsednik Saveza, Latif Demoli.

Pre mesec dana Bokserski savez tzv. Kosova je poslao dopis Evropskoj bokserskoj federaciji (EUBC), Svetskoj amaterskoj boks federaciji (IBA) i Bokserskom savezu Srbije (BSS).

"Tražimo od Evropske bokserske konfederacije da sprovede stroge mere i smernice koje garantuju jednake mogućnosti za sve sportiste, bez obzira na pol, nacionalnu ili bilo koju drugu osobinu koja bi mogla da bude osnov za diskriminaciju. Smatramo da Evropsko prvenstvo u boksu u Beogradu može da posluži kao svetionik nade i jedinstva, koji pokazuje pravi duh boksa u svetu".

Kako navodi Demoli, odgovor još nije stigao.

"Proteklo je mesec dana od kada smo poslali pismo, ali do sada nije bilo odgovora. Nadamo se da će se nešto desiti narednih dana", poručio je on.

Evropsko prvenstvo počinje 15. aprila i održavaće se do kraja četvrtog meseca u godini.

Podsetimo, 2021. godine Srbija i Beograd su bili organizator Svetskog prvenstva, a tada su bokseri iz lažne države ostali bez nastupa.

Bonus video:

00:11

KAKVO DRUŠTVO! Vulin sa legendarnim bokserom Rojem Džonsom Juniorom prati boks meč

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track