ČETVOROSTRUKI SVETSKI ŠAMPION U SNUKERU POSLE PORAZA: Možda je vreme da se bavim nečim drugim...
Foto: Profimedia

SNUKER

ČETVOROSTRUKI SVETSKI ŠAMPION U SNUKERU POSLE PORAZA: Možda je vreme da se bavim nečim drugim...

Ostali sportovi -

Četvorostruki svetski šampion u snukeru Britanac Mark Selbi rekao je da je možda vreme da se bavi nečim drugim, posle današnjeg poraza u prvom kolu turnira u Mančesteru.

Selbi je danas izgubio od Garija Vilsona 8:10. On je ove sezone osvojio Ligu šampiona u martu, a zbog loše forme igrao je jedno finale rangirnih turnira.

"Borio sam se, ali bilo je užasno. Ako nastavim tako da igram, to će biti kraj za mene, sigurno", rekao je Selbi, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je ove sezone igrao samo jedno finale rangirnog turnira, na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u oktobru.

"Uvek sam govorio da, ako dođe do toga da prestanem da uživam i da nije važno da li sam broj jedan na svetu ili 128, neću nastaviti da igram. Trudim se, ali ako se trudite i prikazujete ovakvu igru, to se čini besmislenim", rekao je 40-godišnji snukeraš.

Selbi se tokom karijere borio da prevaziđe probleme sa mentalnim zdravljem, a nedavno je rekao i da ima privatnih problema nevezano za snuker, posle smrti porodične prijateljice od raka dojke, iste bolesti protiv koje se borila i njegova supruga Viki.

"Osećao sam se ravnodušno u meču. To je veliko takmičenje i ako ne možete da se pripremite za ovakva takmičenja, onda nešto nije u redu. Moji nastupi ove godine su bili kao dan i noć. Nije bilo konstantnosti. Dobro sam počeo sezonu, a sredinom je postalo patetično. Mislite da ste pronašli nešto, a u sledećem meču vratite se tamo gde ste bili. Ne uživam. Trudim se, naporno radim i ništa se ne dešava i možda je vreme da radim nešto drugo", naveo je Selbi.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track