NA DAN STUDENATA: Beogradski maraton i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja potpisali protokol o saradnji
Foto: Beogradski maraton

Pripreme za 37. Beogradski maraton

NA DAN STUDENATA: Beogradski maraton i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja potpisali protokol o saradnji

Ostali sportovi -

Pripreme za 37. Beogradski maraton polako se privode kraju.

Najmasovniji međunarodni sportski događaj u Srbiji održaće se na ulicama našeg glavnog grada 28. aprila, a prema najavama organizatora biće oboreni mnogi rekordi.

Sa ciljem sveobuhvatnog podizanja nivoa organizacije, ali i stručnog unapređenja u godinama koje dolaze, Beogradski maraton nastavio je da širi svoj krug partnera. Simbolično, na Dan studenata Beogradskog Univerziteta, potpisan je protokol o saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

“Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, kao najstarija visokoškolska institucija u oblasti sporta u okruženju, se od svog nastanka kroz različite vidove obrazovnih programa i istraživačkih projekta bavila, u užem i širem smislu, jednom od najzahtevnijih trkačkih aktivnosti – maratonom”, istakla je dekanka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Sanja Mandarić i potom dodala:

“S tim u vezi, protokol o saradnji s Beogradskim maratonom, predstavlja novu stepenicu u razvoju sportskih nauka, ali i priliku da se zajedničkim aktivnostima promovišu fizička aktivnost i zdrave životne navike. Ujedno, neposrednim učešćem u organizaciji ovako značajne sportske manifestacij, studentima Fakulteta se pruža mogućnost, da steknu praktične veštine i primene teorijska znanja u neposrednoj praksi”.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš je izrazio veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

“Oduševljeni smo zbog postignutog dogovora, jer je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja prepoznao kvalitet našeg rada. Verujemo da će saradnja biti uspešna i da će trajati mnogo godina”, rekao je Habuš i dodao ”Očekujemo da studenti kroz naše zajedničke akcije osete još veću povezanost sa Beogradskim maratonom. Takođe, naučna istraživanja studenata i profesora, koji će kroz svoje ankete moći da komuniciraju sa trkačkom zajednicom, doprineće da dođemo do statističkih parametara kako bi događaje koje organizujemo, još više prilagodili realnim potrebama svih učesnika”.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track