SPARING SA HRVATICAMA I RUMUNKAMA: Mlade Srpske rvačice bruse formu na Divčibarama
Foto: Privatna arhiva

PRIPREME

SPARING SA HRVATICAMA I RUMUNKAMA: Mlade Srpske rvačice bruse formu na Divčibarama

Ostali sportovi -

Ženska rvačka reprezentacija Srbije na Divčibarama se priprema za predstojeća Evropska prvenstva u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Treneri našeg ženskog nacionalnog tima Dalibor Perović i Gadir Zahabi okupili su 15 rvačica uzrasta do 17 i 20 godina, a to su: Iva Dragović, Maša Perović, Jovana Radivojević, Nataša Vuković, Emilija Jakovljević, Tunde Kontra, Evelin Ujhelji, Ivana Gajić, Jana Petrović, Milica Sekulović, Milana Mitrović, Andjela Cvetković, Habi Orši, Gabriela Berkec i Lena Ećimović.

Sa pripremama smo počeli u Moldaviji gde smo bili 14 dana, a zatim smo imali prvu proveru na seniorskom turniru Dan Kolov i Nikola Petrov u Sofiji gde smo osvojili dve srebrne medalje. Odličjima su se okitile Maša Perović u kategoriji do 65 kg i Fani Nadj u kategoriji do 72 kg”, kaže Dalibor Perović i dodaje.

Na Divčibarama imamo zaista vrhunske uslove za rad i tu ćemo boraviti do 13. aprila, a sjajna je stvar što su sa nama i rvačice iz Rumunije i Hrvatske, pa imamo izvarnerdu priliku za kvalitetan sparing. Posle priprema na Divčibarama putujemo za Budimpeštu gde ćemo učestvovati na međunarodnom turniru za juniorke, a potom ostajemo u njihovom treningu kampu gde će takođe biti nekoliko selekcija i odlična prilika za kvalitetan trening. Ove godine u fokusu nam učešća na evropskim prvenstvima, tako da formu tempiramo upravo za ta takmičenja i nadamo se dobrim rezultatima”, konstatovao je Perović.

On ne krije da su ambicije sa ovom generacijom rvačica velke:

"Očekujemo osvajanje jedne ili dve medalje. Iskreno se nadamo da je taj cilj ostvariv, a to bi zaista bio veliki uspeh", zaključio je Perović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track