PRŠTAĆE U MADRIDU I PARIZU! "Poslednji ples" Mbapea i šansa za Simeonea i Atletiko! Izjednačeni dueli bez favorita!
Foto: NICOLAS TUCAT / AFP / Profimedia

borba

PRŠTAĆE U MADRIDU I PARIZU! "Poslednji ples" Mbapea i šansa za Simeonea i Atletiko! Izjednačeni dueli bez favorita!

Fudbal -

Takmičenje u Ligi šampiona je došlo do onog pravog, što su svi očekivali. Ono najbolje je došlo do četvrtfinala sa tendencijom da postane još zanimljivije u zavisnosti od toga ko bude bolji u dvomečima. Odmah posle žreba u Nionu svima je bilo jasno da nas očekuje spektakl, jer su kuglice spojile bar tri para za koja se odmah može reći da su finala pre finala.

Večeras se igraju druga dva duela ovog dela takmičenja. Atletiko Madrid dočekuje Borusiju iz Dortmunda na "Vanda Metropolitanu". Kada se pogleda žreb i koga su Madriđani sve mogli da dobiju za protivnike mnogi bi rekli da su najbolje prošli, ali ako se mao dublje pogleda situacija baš i nije takva. Nemačka ekipa ima odličan sastav i izuzetno su opasni ako im se ostavi mnogo prostora što je na svojoj koži najbolje osetio PSV u osmini finala.

Atletiko Madrid
foto: Alberto Gardin / imago sportfotodienst / Profimedia

"Jorgandžije" su možda i iznenađujuće izbacile prolosezonskog finalistu Inter posle penala pa osokoljeni tim rezultatom će od prvog minuta jurišati na gol Kobela. Reklo bi se da je ekipa Dijega Simeonea blagi favorit, ali moraće to da potvrde na terenu. Derbi večeri se igra na "Parku prinčeva" gde PSŽ dočekuje Barselonu u duelu dve ekipe koje ove sezone igraju dosta promenljivo, pogotovo u najelitnijem evropskom takmičenju.

Kilijan Mbape
foto: EPA Christophe Petit Tesson

Predvodniku ove generacije Parižana Kilijanu Mbapeu je ovo verovatno poslednja prilika da sa "Svecima" podigne "ušati" pehar, jer će na kraju sezone, ako je verovati sve glasnijim pričama obući dres Real Madrida. Zbog toga će biti silno motivisan kao i njegova ekipa, ali toga neće manjkati ni gostima.

"Blaugrani" ne cvetaju ruže u prvenstvu, imaju 8 bodova manje od Reala, pa takmičenje u Evropi vide kao eventualni spas sezone. Svakako duel ekipa koje svake godine pretenduju na najviše postolje i biće veoma zanimljivo ko će se bolje snaći u Parizu. Prštaće i u Francuskoj i u Španiji, a obe utakmice igraju se od 21 sat.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track