ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE PODRŽAO HRVATSKOG KANDIDATA I UDARIO NA ALEKSANDRA BORIČIĆA: Potpuni šok - ovo niko nije očekivao!
Foto: OSSRB

izbori za cev

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE PODRŽAO HRVATSKOG KANDIDATA I UDARIO NA ALEKSANDRA BORIČIĆA: Potpuni šok - ovo niko nije očekivao!

Ostali sportovi -

Odbojkaški savez Srbije podržao je kandidaturu Hrvata Roka Sikirića za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije CEV.

Aleksandar Boričić
foto: OSSRB

Ništa tu ne bi bilo čudno, piše portal Maxbetsport, da nekadašnji prvi čovek CEV i počasni predsednik OS Srbije Aleksandar Boričić nije stao uz Italijana Renata Arenu.

Nezvanično, Rok Sikirić je odlično lobirao i trenutno ima više šansi da vodi evropsku odbojku od Italijana. Zašto su OSS i njegov počasni predsednik podržali različite kandidate, pokazaće vreme. Nije čudno da strategije budu drugačije, da dođe do različitog mišljenja... Ali, nije dobro za srpsku odbojku, za našu sliku u inostranstvu, da se u ovakvim stvarima nastupa razjedinjeno.

- Kandidatura Roka Sikirića velika je obaveza i čast jednog tako malog saveza, kakav je naš. Brojne zemlje i partneri stali su uz nas, poput Slovenije i Srbije, koji su bili i začetnici ove ideje. Tu je i veliki broj drugih zemalja, koji su na našoj strani – izjavio je prvi čovek OS Hrvatske Frane Žanić.

Odbojkaška reprezentacija Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji nema zapažene rezultate u proteklih nekoliko decenija. Na prvenstvima Evrope ostvaruju skromne rezultate, dok se na svetske šampionate i olimpijske igre nisu ni kvalifikovali.

Sa druge strane, Italija je velesila u odbojci, kako u muškoj, tako i u ženskoj odbojci. Imaju jednu od najjačih liga na svetu u kojoj igra veliki broj srpskih odbojkaša i odbojkašica. Plus, na velikim takmičenjima osvajaju odličja i titule, a njihovi čelnici veoma su "jaki" u svim forumima i dobro je imati ih za saveznike.

Izbori za predsednika CEV biće održani u avgustu u Italiji, u Napulju.

Kurir sport/Maxbetsport

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track