BRAZILAC SE IZVUKAO: Nejmar napravio veštačko jezero bez dozvole, pa izbegao kaznu od tri miliona dolara
Foto: EPA/Yoan Valat

RIO DE ŽENEIRO

BRAZILAC SE IZVUKAO: Nejmar napravio veštačko jezero bez dozvole, pa izbegao kaznu od tri miliona dolara

Fudbal -

Brazilski sud ukinuo je kaznu od oko tri miliona dolara izrečenu fudbalskoj zvezdi Nejmaru jer je bez dozvole napravio veštačko jezero na svom imanju 130 kilometara od Rija.

Presudu, u koju je Frans pres imao uvid, u ponedeljak je donela sudija Adrijana Ramos de Melo koja je citirala izveštaj državne agencije za zaštitu životne sredine INEA u kojoj se navodi da projekat ipak ne zahteva nikakvu ekološku dozvolu.

"Pošto su tražene kazne iznosile milione dolara, nastavak zahteva za njihovo plaćanje naneće znatnu, nesrazmernu, pa čak i nezakonitu štetu Nejmaru", navela je sudija.

Veće grada Mangaratibea je brazilskom fudbaleru naložilo ;da plati četiri novčane kazne, ukupno 16 miliona brazilskih reala (3,3 miliona dolara) za nanošenje štete životnoj sredini izgradnjom veštačkog jezera u igračevoj vili.

Među zabeleženim "desetinama prekršaja", vlasti su navele "neovlašćeno izvođenje radova koji podležu kontroli životne sredine, neovlašćeno zahvatanje i preusmeravanje reke i neovlašćeno uklanjanje zemljišta i vegetacije".

Sudija je, međutim, stala na stranu nalaza INEA, navodeći da je inspekcija potvrdila da za takve aktivnosti nije potrebna ekolikoška dozvola.

Brazilski fudbaler je 2016. godine kupio vilu u turističkoj oblasti Mangaratibi, ;na placu od jednog hektara i ima mesto za sletanje helikoptera, "spa" i salu za vežbanje.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track