NEVEROVATNO, KOLIKO JE ZARADIO ALEKSANDAR RAKIĆ ZA ONE BATINE U UFC: Iznenadićete se kad vidite o kojoj sumi se radi!
Foto: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

las vegas

NEVEROVATNO, KOLIKO JE ZARADIO ALEKSANDAR RAKIĆ ZA ONE BATINE U UFC: Iznenadićete se kad vidite o kojoj sumi se radi!

Ostali sportovi -

Aleksandar Rakić prošao je kao bos po trnju u meču protiv Jiržija Prohaske, prošlog vikenda na UFC eventu u Las Vegasu, u Americi.

Aleksandar Rakić
foto: Printskrin/Instagram

Jedan od najboljih srpskih MMA boraca Aleksandar Rakić (32) posle sjajne prve runde, doživeo je tehnički nokaut od strane Čeha u drugoj. Tako je Srbin iz Beča raspršio sve nade da bi uskoro mogao da se bori za pojas šampiona u poluteškoj kategoriji. Sada ima skor od 14 pobeda i četiri poraza.

Kurir je u najavi meča pisao da je Aleksandar Rakić po sopstvenom priznanju u pripreme pred UFC meč protiv Jiržija Prohaske potrošio čak 20.000 evra. Uložio je u trenere, sparing partnere, rad u poznatom sportskom centru... Bilo je tu i nepredviđenih troškova.

Aleksandar Rakić
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia in lump sum up to 1/8 1400 x 933px IMMEDIATELY

Međutim, posle poraza u Nevadi, zarada za Aleksandra Rakića bila je više nego skromna. Posebno za iznenađujući epilog meča i batine koje je dobio. Prema određenim izvorima bliskim UFC i ljudima koji se bave isplatama boraca, Srbin je za meč inkasirao samo 74.000 dolara. Kada se uključe porezi i razni drugi troškovi, može se reći da je Aleksandar Rakić zaradio "siću" od ovog meča.

Čeh Jirži Prohaska koji je pobedio Rakića zaradio je više od pola miliona dolara, tačnije 512.000. Čevorica boraca sa eventa u Las Vegasu prošlog vikenda, otišla su sa milionskim iznosima kući.

Aleksandar Rakić
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

UFC šampion u lakoj kategoriji Aleks Pereira uzeo je 2,8 miliona dolara, Maks Holovej oko 2,5 miliona dolara, dok su iza njih po isplatama bili Džastin Gatje (2,3) i Džang Vejl (2,25).

Aleksandar Rakić bio je među borcima sa najmanjim primanjima. Skromniji od njega po zaradi bili su samo Kodi Brandidž (64.000) i Dijego Lopez (62.500) dolara.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track