MLADENOVIĆ FANTASTIČAN NA DEBIJU Mali Đenka podijumom započeo sezonu na Balaton parku!
Foto: Privatna Arhiva

GT endurans TRKA

MLADENOVIĆ FANTASTIČAN NA DEBIJU Mali Đenka podijumom započeo sezonu na Balaton parku!

Ostali sportovi -

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović završio je prvi trkački vikend ESET FIA CEZ šampionata na Balaton parku.

On je vozio jednosatnu GT endurans trku, a kokpit "mercedesa AMG GT4" je delio sa mladim i talentovanim Slovencem Markom Kastelicem.

Mihailo Mladenović
foto: Privatna Arhiva

- Za veoma kratko vreme, odlično sam se snašao u autu i brzo počeo da pravim odlična vremena. Iako nisam imao mnogo treninga, to se nije odrazilo na moj tempo u kvalifikacijama, a ni u trci - kaže Mladenović po povratku iz Mađarske.

Prvi deo kvalifikacija vozio je Kastelic, a drugu naš as.

- Najbolje vreme sam imao ja, što nas je dovelo do treće startne pozicije za trku. Mark je vozio prvih pola sata, pao na četvrto mesto, a onda sam ja morao da pokažem šta znam i za šta sam sposoban. Odmah sam ušao u borbu za podijum, vratio treće mesto i dao se u poteru za drugoplasiranim, koji je u tom trenutku imao prednost od 10 sekundi.

Mihailo Mladenović
foto: Privatna Arhiva

Mladenović je do poslednjeg kruga uspeo da smanji zaostatak na manje od sekunde, ali je ponestalo vremena da konkurenta i prestigne.

- Veoma sam zadovoljan trkačkim vikendom u Mađarskoj. Balaton park je nova staza, zanimljive konfiguracije, očigledno mi je dobro legla kad sam uspeo da ostavirm tako dobar rezultat. Ovo je veoma veliki stepenik u mojoj trkačkoj karijeri, jer sam sa automobila od 80 konja prešao na 500 KS. Mislim da sam se brzo privikao na tu razliku i jedva čekam sledeći trkački vikend na mojoj omiljenoj stazi Red bul ring - dodao je Mali Đenka.

Mladenović nastavlja sezonu 18. maja na austrijskom autodromu Red bul ring.

BONUS VIDEO:

00:29

Medijska trka u kartingu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track