PRESEDAN U FORMULI 1! Ovako nešto se NIKADA nije desilo: Ferari ofarbao bolide u PLAVO, vozači promenili uniforme! Evo i zbog čega
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

zanimljivo

PRESEDAN U FORMULI 1! Ovako nešto se NIKADA nije desilo: Ferari ofarbao bolide u PLAVO, vozači promenili uniforme! Evo i zbog čega

Ostali sportovi -

Tokom predstojećeg vikenda vozi se šesta trka sezone u Formuli 1 - i to Velika nagrada Majamija. Videćemo da li će na ovoj trci neko uspeti da parira Maksu Ferstapenu, što nije bio slučaj bukvalno ni na jednoj trci ove sezone (osim u Australiji gde je morao da odustane), a Ferari pokušava da "razbije proklestvo" na razne načine.

Tako će na trci u Majamiju odstupiti od svog prepoznatljivog identiteta i vozači neće biti u crvenim "uniformama", nego u plavim. Nije to slučaj samo sa njima, pošto su i bolidi promenili boju, pa će tako na pojedinim mestima i tu biti plavi. U prvi mah se čak spekulisalo da će čitav bolid biti plave boje, ali su na kraju iz tima odlučili da "oboje" samo prednje i zadnje krilo, poklopac za motor, bočnu stranu bolida, felne i "halo" zaštitu.

Razlog zbog kog je Ferari promenio svoj "identitet" je što se tokom vikenda na trci u Majamiju obeležava 70 godina njihove prisutnosti u Severnoj Americi, pa su želeli da na poseban način obeleže taj datum. Istovremeno, sve češće viđamo i da timovi menjaju boje bolida, kao i uniformi svojih vozača, iz marketinških razloga.

Prethodno je u svojoj istoriji Ferari na dve trke bio u nekoj boji koja nije crvena. Ali, to je bilo davne 1964. godine kada su se odlučili za belu i plavu nijansu, koja do danas nije zamenila crvenu.

Videćemo kako će ovo pomoći Lekleru i Saincu koji su u ovom trenutku treći i četvrti u šampionatu.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track